menu

понеделник, 16 септември 2019 г.

Бързи медени сладки




Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"



Продукти:

2 яйца
150 мл. олио
120 гр. захар
2 с.л. мед
Ванилия-канела
450 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

Още:

Яйце за намазване

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса
В купа смесете яйца,  захар, олио, ванилия или канела,  мед.  Разбъркайте с бъркалка и с постепено добавяне на брашно смесено с бакпулвер,  замесвате меко тесто.  Веднага разточвате тестото 0,7 см., на плот с брашно. Вадете кръгли форми с малка чашка или форма за сладки. Редите в тава с хартия, за печене. Намазвате с леко разбито яйце и минавате с вилица по всяка сладка,  на кръст. Печете в загряна фурна,  до хубав кафеникав цвят.

Медените сладки са подходящи и за покриване с фондан или роял айсинг, като разточвате на 0,5 см. и не мажете с яйце  преди печене.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/14348636
66753752/
















Vanya_Djordjevich_signature

3 коментара:

  1. Ваня, в момента ги правя. Като натисна с вилицата и те се разчупват. Топих я в разбитото яйце-пак същото. Дай съвет да не се случва това. Благодаря и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Любимата ми рецепта за меденки. Правя ги от доста години и са много сполучливи. Изрязвам ги с формички, с различни мотиви /зависи по какъв повод ги правя/. Цвета

    ОтговорИзтриване
  3. Ако сложа 4лъжици мед и 50-60гр.захар добре ли ще е?
    Ще ми се да са по-медени☺

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице