menu
понеделник, 16 септември 2019 г.
Бързи медени сладки
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти:
2 яйца
150 мл. олио
120 гр. захар
2 с.л. мед
Ванилия-канела
450 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
Яйце за намазване
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса
В купа смесете яйца, захар, олио, ванилия или канела, мед. Разбъркайте с бъркалка и с постепено добавяне на брашно смесено с бакпулвер, замесвате меко тесто. Веднага разточвате тестото 0,7 см., на плот с брашно. Вадете кръгли форми с малка чашка или форма за сладки. Редите в тава с хартия, за печене. Намазвате с леко разбито яйце и минавате с вилица по всяка сладка, на кръст. Печете в загряна фурна, до хубав кафеникав цвят.
Медените сладки са подходящи и за покриване с фондан или роял айсинг, като разточвате на 0,5 см. и не мажете с яйце преди печене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/14348636
66753752/
2 яйца
150 мл. олио
120 гр. захар
2 с.л. мед
Ванилия-канела
450 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
Яйце за намазване
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса
В купа смесете яйца, захар, олио, ванилия или канела, мед. Разбъркайте с бъркалка и с постепено добавяне на брашно смесено с бакпулвер, замесвате меко тесто. Веднага разточвате тестото 0,7 см., на плот с брашно. Вадете кръгли форми с малка чашка или форма за сладки. Редите в тава с хартия, за печене. Намазвате с леко разбито яйце и минавате с вилица по всяка сладка, на кръст. Печете в загряна фурна, до хубав кафеникав цвят.
Медените сладки са подходящи и за покриване с фондан или роял айсинг, като разточвате на 0,5 см. и не мажете с яйце преди печене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/14348636
66753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/02/2015 - 13 Comments
22/09/2018 - 2 Comments
14/04/2018 - 1 Comments
Ваня, в момента ги правя. Като натисна с вилицата и те се разчупват. Топих я в разбитото яйце-пак същото. Дай съвет да не се случва това. Благодаря и успешен ден!
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми рецепта за меденки. Правя ги от доста години и са много сполучливи. Изрязвам ги с формички, с различни мотиви /зависи по какъв повод ги правя/. Цвета
ОтговорИзтриванеАко сложа 4лъжици мед и 50-60гр.захар добре ли ще е?
ОтговорИзтриванеЩе ми се да са по-медени☺