menu

събота, 7 септември 2019 г.

Сладкиш с ябълки и хрупкава коричка





Продукти:

680 гр. обелени и нарязани ябълки
Сока на половин лимон

1 ч.ч брашно
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар

1 яйце
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко

Още:

2 жълтъка
2 с.л брашно
1 с.л. захар

Приготвяне:

Обелете ябълки, нарежете на осминки и всяка на тънки филиики. Сложите ги в микровълновата, в подходящ съд похлупени,  за 3 мин. Поръсете с прясно изцеден, лимонов сок и оставете настрани.

Смесете 1 ч.ч. брашно + 1 ч.ч. чаша захар + ванилова захар + бакпулвер.
В друг съд смесете 1 яйце + 1 ч.ч прясно мляко + 1 ч.ч  олио и разбъркайте с бъркалка.  Добавете сухите продукти.  От получената смес, отделете 1 ч.ч.
Към нея добавете 2 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани.
Към останалата част добавте 2 жълтъка и леко охладените ябълка.  Получената смес сипете във форма за торта 24 см., на дъното с хартия и стени намазани с масло. Изравнете и върху тая смес внимателно с лъжица разпределете останалата смес,  в която добавихте 2 с.л. брашно. Поръсете с останалата 1 с.л. захар и печене в загрята фурна на 160 градуса,  до суха клечка / около 50 мин. /

След охлаждане, поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Сполучлива рецепта, както винаги! Топи се в устата! Благодаря, Ваня!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице