menu
събота, 7 септември 2019 г.
Сладкиш с ябълки и хрупкава коричка
Продукти:
680 гр. обелени и нарязани ябълки
Сока на половин лимон
1 ч.ч брашно
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
Още:
2 жълтъка
2 с.л брашно
1 с.л. захар
Приготвяне:
Обелете ябълки, нарежете на осминки и всяка на тънки филиики. Сложите ги в микровълновата, в подходящ съд похлупени, за 3 мин. Поръсете с прясно изцеден, лимонов сок и оставете настрани.
Смесете 1 ч.ч. брашно + 1 ч.ч. чаша захар + ванилова захар + бакпулвер.
В друг съд смесете 1 яйце + 1 ч.ч прясно мляко + 1 ч.ч олио и разбъркайте с бъркалка. Добавете сухите продукти. От получената смес, отделете 1 ч.ч.
Към нея добавете 2 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани.
Към останалата част добавте 2 жълтъка и леко охладените ябълка. Получената смес сипете във форма за торта 24 см., на дъното с хартия и стени намазани с масло. Изравнете и върху тая смес внимателно с лъжица разпределете останалата смес, в която добавихте 2 с.л. брашно. Поръсете с останалата 1 с.л. захар и печене в загрята фурна на 160 градуса, до суха клечка / около 50 мин. /
След охлаждане, поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/01/2016 - 0 Comments
03/04/2015 - 2 Comments
28/09/2019 - 2 Comments
Сполучлива рецепта, както винаги! Топи се в устата! Благодаря, Ваня!
ОтговорИзтриване