menu

понеделник, 2 септември 2019 г.

Шекерпаре




250 гр. масло
120 гр. пудра захар
2 яйца
120 гр. грис
1 пакетче бакпулвер
Около 430 гр. брашно

Още:

Орехи/ лешници/

За сироп:

600 гр. захар
700 мл. вода
1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

Разбийте масло на стайна температура с пудра захар. Добавете яйца, грис и брашно с бакпулвер за меко тесто,  от което може да се оформят топчета. Оформете топчета,  колкото малък орех. Редете в тава, намазана с масло, на разстояние едно от друго. Върху всяко, сложете половинка орех. Печете в загряна фурна,  на 180 градуса,  до златисто.
Веднага сложете вода и захар на котлона. След завиране,  варете 8 мин.
С горещия сироп,  се заливат готовите топчета.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Здравей,Ваня.Изглеждат прекрасно.Щях да те попитам дали достатъчно поемат сироп до горе,защото са доста височки ,не като едно ниво-на реването например.Но видях последната снимка и сега вече искам да ги пробвам.Благодаря ти за идеята !Такива дребни ,,хапки" са ми безценни в моето голямо семейство!Приятен ден !

    ОтговорИзтриване
  2. Според мен трябва брашното да е повече.С посочения грамаж,моите топчета се разтилат.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице