menu
понеделник, 2 септември 2019 г.
Шекерпаре
250 гр. масло
120 гр. пудра захар
2 яйца
120 гр. грис
1 пакетче бакпулвер
Около 430 гр. брашно
Още:
Орехи/ лешници/
За сироп:
600 гр. захар
700 мл. вода
1 пакетче ванилова захар
Приготвяне:
Разбийте масло на стайна температура с пудра захар. Добавете яйца, грис и брашно с бакпулвер за меко тесто, от което може да се оформят топчета. Оформете топчета, колкото малък орех. Редете в тава, намазана с масло, на разстояние едно от друго. Върху всяко, сложете половинка орех. Печете в загряна фурна, на 180 градуса, до златисто.
Веднага сложете вода и захар на котлона. След завиране, варете 8 мин.
С горещия сироп, се заливат готовите топчета.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/02/2015 - 1 Comments
18/02/2016 - 0 Comments
12/10/2017 - 2 Comments
Здравей,Ваня.Изглеждат прекрасно.Щях да те попитам дали достатъчно поемат сироп до горе,защото са доста височки ,не като едно ниво-на реването например.Но видях последната снимка и сега вече искам да ги пробвам.Благодаря ти за идеята !Такива дребни ,,хапки" са ми безценни в моето голямо семейство!Приятен ден !
ОтговорИзтриванеСпоред мен трябва брашното да е повече.С посочения грамаж,моите топчета се разтилат.
ОтговорИзтриване