menu

неделя, 1 септември 2019 г.

Еклери с домашен крем






Продукти:

200 мл. вода
100 гр. масло
1 ч.л. сол / равна /
1 ч.л. захар / равна/
110 гр. брашно

3 яйца / 170 гр. /

За крем:

800 мл. прясно мляко
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
3 жълтъка
3 с.л. нишесте
3 с.л. брашно

200 мл. сладкарска сметана

Приготвяне:

В съд на котлона сложете вода, масло,  захар,  сол и след завиране добавете брашно. Бъркайте енергично,  2 мин. Махнете от котлона и сипете тестото в съд зо разбиване. Добавете яйцата едно по едно. Полученото тесто сложете в шприц с кръгла приставка. Шприцовате в тава с хартия. Печете в загряна фурна на 180 градуса,  около  20 мин. Открехнете вратата на фурната и подредете с дървена лъжица. Оставете да се охладят.
В съд на котлона сипете брашно нишесте, захар, ванилова захар,  жълтици. Добавяйте по-малко прясно мляко и разбъркайте с бъркалка. Варете крема на слаб огън с постоянно разбъркване. След завиране,  махнете от котлона е покрийте крема със стреч фолио. Оставете да се охлади. Към охладеният крем добавете разбита,  сладкарска сметна.
Охладените еклери разрежете на две, по дължина. На долната половинка шприцовате от крема и похлупвате с горната половинка. По желания декорирате с Нутела.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/































Vanya_Djordjevich_signature

5 коментара:

  1. Ще ставам май да ровя в хладилника:)

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са. Приготвих ги днес като само заместих краве маслото с кокосово и не сложих сладкарска сметана във варения крем, тъй като ми се стори голямо количество.
    Чудесна рецепта, ще я правя пак, че на моите вкъщи много се хареса. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, Ваня! Направих еклерите стъпка по стъпка, но спаднаха след като ги извадих от фурната, да оставих ги да се изсушат на отворена фурна. Къде може да съм сбъркала?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно ли е да сте ги пекли на 180 градуса с въздух? При печене с въздух еклерите спадат, лично съм експериментирала

      Изтриване
  4. Здравейте. Може ли да ми кажете колко броя еклери излизат от 1 доза?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице