menu
събота, 28 септември 2019 г.
Тиквеник " Ваня "
Продукти:
500 гр. кори за баница или баклава
700 гр. настъргана тиква
200 гр. захар
Шепа стафиди
Шепа ситно нарязани орехи
1/2 ч.л. канела
1 пакетче ванилова захар
100 гр. масло
Приготвяне:
Настържете тиква на едрото на рендето. Поръсете с 200 гр. захар и оставете 10 мин.
През това време намажете тава 28 см. с олио.
Тиквата изцедете от течността, добавете стафиди, ситно нарязания орехи, канела, и ватилова захар. Разбъркайте. Течността от тиквата, коята изцедихте, измерете и добавете още толкова вода, колкото да стане 200 мл. течност. Примерно, аз изцедих 120 мл. от тиквата и добавих още 80 мл. вода. Добавете и масло и сложете на котлона да се разтопи маслото. Получената смес махнете от котлона.
Включете фурната на 200 градуса.
В тава сложете две кори така, че краищата да излезат извън тавата, като всяка мажете обилно с топлата смес и още две по същия начин, все едно на кръст. Сега три кори накъсани така, че да образуват ред. Обилно се ръси с маслената смес и поръсва обилно с тиквата. Така до края на продуктите. Затваря се с излизащите кори извън тавата, като се мажат с останалата течност и ако е останало от нея се залива. Печем в загряна фурна до готовност. След извеждане от фурната обърнете върху подходящ чиния или дъска за сервиране.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/10/2015 - 3 Comments
07/10/2015 - 0 Comments
18/05/2016 - 4 Comments
Може ли да добавите снимки как се нареждат корите, защото от обяснението не става ясно.
ОтговорИзтриванеНе е ясно как се нареждат корите,ако може още снимки!
ОтговорИзтриване