menu

събота, 28 септември 2019 г.

Тиквеник " Ваня "





Продукти:

500 гр. кори за баница или баклава

700 гр. настъргана тиква
200 гр. захар
Шепа стафиди
Шепа ситно нарязани орехи
1/2 ч.л. канела
1 пакетче ванилова захар

100 гр. масло

Приготвяне:

Настържете тиква на едрото на рендето. Поръсете с 200 гр. захар и оставете 10 мин.
През това време намажете тава 28 см. с олио.
Тиквата изцедете от течността, добавете стафиди, ситно нарязания орехи, канела, и ватилова захар. Разбъркайте. Течността от тиквата, коята изцедихте, измерете и добавете още толкова вода,  колкото да стане 200 мл. течност. Примерно, аз изцедих 120 мл. от тиквата и добавих още 80 мл. вода. Добавете и масло и сложете на котлона да се разтопи маслото. Получената смес махнете от котлона.
Включете фурната на 200 градуса.
В тава сложете две кори така, че краищата да излезат извън тавата,  като всяка мажете обилно с топлата смес и още две по същия начин,  все едно на кръст. Сега три кори накъсани така, че да образуват ред. Обилно се ръси с маслената смес и поръсва обилно с тиквата.  Така до края на продуктите. Затваря се с излизащите кори извън тавата, като се мажат с останалата течност и ако е останало от нея се залива.  Печем в загряна фурна до готовност. След извеждане от фурната обърнете върху подходящ чиния или дъска за сервиране.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Може ли да добавите снимки как се нареждат корите, защото от обяснението не става ясно.

    ОтговорИзтриване
  2. Не е ясно как се нареждат корите,ако може още снимки!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице