menu
четвъртък, 3 октомври 2019 г.
Торта " Милка "
Продукти за блат × 4:
3 белтъка
3 с.л. захар
50 гр. печени, смлени лешници
1/2 с.л брашно
Продукти за крем:
12 жълтъка
200 гр. захар
1 с.л. ванилова паста / ванилова захар, ванилия/
50 гр. брашно
100 гр. царевично нишесте
1 л. прясно мляко
200 гр. бял шоколад Милка
200 гр. Млечен шоколад Милка с лешници / от малките шоколади по 100 гр., в него лешниците са ситно нарязани/
250 гр. масло на стайна температура
500 мл. подсладена сметана
Приготвяне:
Във форма за торта 26 см., сложете на дъното хартия за печете. Не е нужно да се реже кръг, просто отворете формата, сложете лист хартия и затворете ринга. Намажете дъното на формата / хартията/ с малко олио, стените на формата не се мажат с нищо.
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте белтъците и добавете захар. Продължавате да разбиването, до розтопяване на захарта. Добавете смлени, печени лешници и брашно. Разбъркайте с шпатула. Получената смес сипете във формата за торта. Печете в загряна фурна, до суха клечка. Веднага изавдете блата от формата, като го отделите от стените първо с нож и заедно с хартията прехвърлете върху плот. По същия начин направете още 3 блата, от същите продукти.
Съвет за бърза направа:
1- използвайте кристална захар от ситната.
2- не е нужно да миете бъркалките на миксера, за всеки блат.
3- не е нужно да миете ринга на формата за торта на всеки блат, просто слагате нова хартия и я мажете с малко олио.
След като сте направили и последния блат, можете да направите крема.
В тенджера на котлона сложете 700 мл. от прясното мляко.
Разбийте жълтъците / 12 бр./ със захар, до побеляване. Добавте ватилова паста / ванилова захар, ванилия/, смесено брашно с нишесте. Разбъркайте с миксер и в получената смес добавете останалите 300 мл. прясно мляко. Сипете във врящото мляко на котлона и варете крема, до сгъстяване, като разбърквате непрекъснато на бавен огън. Готовият крем разделете на две равни части в два подходящи съда, за разбиване. В едната добавете ситно нарязан бял шоколад Милка, разбъркайте да се разтопи и със същата шпатула разбъркайте другата част в, която сте добавили начупен шоколад Милка с лешници. Покрийте двата крема със стреч фолио, директно по повърхността на крема и оставете да се охлади.
След охлаждане на двата крема във всеки, добавяте по 125 гр. меко масло и разбиваме с миксер, до получаване на пухкав крем.
Разбийте и 500 мл. сметана.
Сглобяване на тортата:
На поднос сложете един блат.
Върху него 1/3 от жълтия крем.
1/3 от крема с лешници.
1/3 от сметаната.
Покрийте с втори блат и така, до края.
Завършване с блат и странично минете с шпатула, за да изравните тортата.
Ако желаете да покриете тортата с фондан, желателно е тортата да пестои няколко часа в хладилник, но ако не, декорирайте със сметана / ще Ви трябва още 300 мл./ или по Ваш вкус.
Тортата е много стабилна и е подходяща за оформяне на етажи и, за облагане с фондан.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
02/06/2015 - 0 Comments
06/02/2021 - 1 Comments
17/01/2015 - 3 Comments
Сън няма да ме хване, дааааа!
ОтговорИзтриване