menu
събота, 5 октомври 2019 г.
Сочни кюфтета със сос на фурна
Продукти:
500 гр. кайма
400 гр. картофи
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 яйце
Сол на вкус
Чер пипер на вкус
1 с.л. брашно / с връх/
Още:
50 гр. масло
2 с.л. брашно
800 мл. прясно мляко
Сол
Чер пипер
50 гр. кашкавал
Приготвяне:
В каймата добавете, настърган лук на едро, настъргани картофи на едро, настъргани скилидки чесън, сол, чер пипер, яйце, брашно. Объркайте каймата. Оформете големи кюфтета и пържете в тиган с много малко олио от двете страни, само колкото за цвят. Прехвърлете в тава. Включете фурната на 200 градуса.
В тигана, в който сте запържили кюфтета в останалата мазнина добавете масло и брашно. След като запържите брашното, добовете прясно мляко и бъркайте енергично. По желание добавте малко кашкавал, сол и чер пипер и след, като се сгъсти махнете от котлона и сипете соса върху запържените кюфтета в тавата. Покрийте с фолио и печете в загряна фурна на 200 градуса, около 30 мин. Махнете фолиото и запечете.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/08/2019 - 0 Comments
28/08/2014 - 8 Comments
20/09/2015 - 2 Comments
Много интересно предложение! Няма начин да не се пробва! И тъй като рецептите ви са много точни (каквото и да съм правила е било супер!), ще се постарая първоначално да спазя рецептата ви дословно, а по нататък може и да импровизирам...
ОтговорИзтриванеИнтересен вариант на кюфтета сос.
ОтговорИзтриванеХаресва ми....
ОтговорИзтриванеМоже ли да се сложат сварени картофи ?
ОтговорИзтриване