menu
събота, 19 октомври 2019 г.
Тулумби на фурна
Продукти:
500 мл. вода
2 щипки сол
100 мл. олио
300 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер / 5 гр. /
4 големи или 5 малки яйца
За сиропиране:
800 гр. захар
650 вода
2 пакетчета ванилова захар или 1 лимон
Приготвяне:
Първо, пригответе сиропа:
В тенджера на котлона сложете захар и вода. След завиране, варете 15 мин. Махнете от котлона и добавете ванилова захар или лимон нарязан на кръгчета. Оставете да се охлади.
В съд на котлона добавете вода, щипка сол и олио. След завиране добавете брашно смесено с бакпулвер. Бъркайте с дървена лъжица, около 2 мин. Готовото тесто прехвърлете в друг съд, за по-бързо охлаждане. В охладеното тесто добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавяне разбивате с миксер. Включете фурната на 180 градуса. Готовото тесто прехвърлете в шприц с подходящ накрайник и шприцовайте в тавата на фурната, на дъното с хартия за печене. Оставяйте разстояние една от друг, режете с чиста кухненска ножица, на която върховете топите в олио. Печете в загряна фурна, около 25 мин. Готовите тулумбички, прехвърлете в подходящ съд и сиропирайте с охладения сироп.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/10/2014 - 1 Comments
18/06/2020 - 0 Comments
11/02/2018 - 0 Comments
Благодаря,Ваня приказна рецепта!Така тулумбечките не стават мазни,както тези,които се пържат!!!
ОтговорИзтриванеРазкошни са Ванче, браво момиче, ще ги направя непременно!
ОтговорИзтриване