menu
неделя, 13 октомври 2019 г.
Орехови сладки
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти за тестото:
200 гр. краве масло
60 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар/ ванилия/
300 гр. брашно
За плънка:
300 гр. смлени орехи
170 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
150 мл. прясно мляко
Още:
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В съд смесете масло на стайна температура, пудра захар, ванилова захар и с добавяне на брашно, замесвате меко тесто. Разделете на две равни части, всяка увиите в стреч фолио и оставете в хладилник 30 мин.
Сложете 150 мл. прясно мляко на котлона, до завиране.
В съд добавете смлени орехи, захар, ванилова захар и врящото прясно мляко. Разбърквайте с лъжица , до съединяване на продуктите.
Включете фурната на 180 градуса.
Извадете тестото от хладилника.
Разточете едната половина тесто / на 0,2-0,3 см /, правоъгълно върху лист хартия за печене. Прехвърлете в тавата на фурната и печете в загряна фурна, само 5 мин.
През това време разточете втората част тесто, по същият начин и на същата голимина. Извадете тавата от фурната, върху тестото сипете ореховата плънка. Разпределете равномерно и покрийте с останалото тесто. Леко притиснете да залепне тестото по плънката, нежно и по краищата. На места с клечка за зъби направете дупки и върнете във фурната. Печете, докато краищата получат хубав кафеникав цвят. Изавдете от фурната и веднага разрежете на желаната от Вас форма и голимина. Поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/08/2014 - 7 Comments
17/11/2015 - 5 Comments
22/03/2015 - 2 Comments
Малееее!
ОтговорИзтриванеЧУДЕСЕН
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не искам Ел. книги. Искам хартиени. Имам една ваша. Къде мога да разгледам и да си взема?
ОтговорИзтриванеЗдравейте.
ОтговорИзтриванеТук, в блога имам пост за всяка моя издадена книга. Може да си на поръчате, като ми пише на лично съобщение или djordjevic.vanya@gmail.com.
Поздрав