menu
неделя, 3 ноември 2019 г.
Питка
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"
Продукти:
700 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
2 яйца
120 мл. олио
1 с.л. захар
25 гр. прясна мая
1 с.л. сол
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете захар, мая и 1 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, яйца, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса.
От втасалото тесто отделете 350 гр. и от него оформете топчета, 7 бр. топчета от по 50 гр. Оставете настрани.
Останалото тесто разточете на голяма правоъгълна кора, 0,4 см. Разрежете първо на 3 части по дължина и веднъж по широчина. Трябва да получите 6 равни части.
Всяка от половината на долу, но не до края се разрязва на ленти 1 см., навивате равномерно руло, като започвате от не нарязаната част и до края. Полученото руло се прегъва на три, вълнообразно и се защипва в двата края. Редите в тава 28 см., на дъното с хартия за печене и стени намазани с меко масло / погледнете снимките по-долу /. По същия начин оформете и останалите 5. Между всяко сложете по едно топче тесто и едно в средата. Покрийте и оставете да втаса. Втасалата питка, намажете с леко разбито яйце. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/08/2014 - 0 Comments
05/02/2017 - 1 Comments
08/11/2014 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар