menu

неделя, 10 ноември 2019 г.

Ванилийки-2



Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"




Продукти:

200 гр. свинска мас или 250 гр. масло
4 с.л. захар
Сока на един лимон
Кората на един лимон
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
1 жълтък
500 гр. брашно

Още:

Мармалад за слепване
Пудра захар за овалване

Приготвяне:

Разбийте масло със захар и ванилова захар. Добавете лимонова кора, яйце и жълтък, лимонов сок. След всяко добавяне, разбивайте с миксер. Добавете брашно, до замесване на меко тесто. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 мин.
Включете фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на 0,5 см.. Вадете малки форми с чаша или формичка. Редете в тавата на фурната с хартия на дъното. Печете в загряна фурна, около 8 мин. Още топли се слепват с мармалад и овалват в пудра захар.
Съхранявайте в добре затворена кутия.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице