menu
неделя, 10 ноември 2019 г.
Ванилийки-2
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти:
200 гр. свинска мас или 250 гр. масло
4 с.л. захар
Сока на един лимон
Кората на един лимон
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
1 жълтък
500 гр. брашно
Още:
Мармалад за слепване
Пудра захар за овалване
Приготвяне:
Разбийте масло със захар и ванилова захар. Добавете лимонова кора, яйце и жълтък, лимонов сок. След всяко добавяне, разбивайте с миксер. Добавете брашно, до замесване на меко тесто. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 мин.
Включете фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на 0,5 см.. Вадете малки форми с чаша или формичка. Редете в тавата на фурната с хартия на дъното. Печете в загряна фурна, около 8 мин. Още топли се слепват с мармалад и овалват в пудра захар.
Съхранявайте в добре затворена кутия.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/06/2015 - 0 Comments
05/12/2015 - 21 Comments
17/02/2016 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар