menu
събота, 16 ноември 2019 г.
Пуешко филе с бекон в сметанов сос върху канапе от пържени картофи
Продукти за 4 порции :
400 гр. пуешко филе / пилешко /
Една малка глава лук или 2 стръка млад лук
240 гр. пушен бекон
700 мл. сметана за готвене
250 гр. настърган кашкавал на едро / гауда, чедър и др. /
Сол
Чер пипер
6 бр. средно големи катофа
Приготвяне:
В тиган на котлона, сложете вече обелени и нарязани картофи да се пържат, но не добавяйте сол. Най -вероятно ще пържитена два или три пъти, но ги пържете в същия момент, докато приготвяте и месото в сос, за да са и те топли.
Нарежете пуешкото филе, като за шницели и запечете от двете страни почти до готовност, на грил тиган или в тиган с много малко олио. Готовото месо, нарежете на ситни парчета. В тиган с много малко олио или в тоя същия, в който приготвихте филето, добавяте ситно нарязан лук, ситно нарязан бекон, пуешкото филе и пържете, докато омекне лука. Сипете сметана, разбъркайте и добавете сол, чер пипер на вкус. След завиране, добавете кашкавала. Варете, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти соса. В голяма чиния за сервиране, първо сложете пържените картофи и отгоре месото със сос. Може да сервирате, за всеки по отделно.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
29/04/2021 - 1 Comments
05/10/2015 - 19 Comments
18/03/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар