menu

четвъртък, 26 декември 2019 г.

Печена тиква




Продукти:

Половин тиква, средно 1.500 кг.
300 гр. захар
Вода

Приготвяне:

Отсранете вътрешността на тиквата, като изъдлбавате с лъжица. Обелете и кората,  като използвате белачка за моркови или нож. Направете разрези през 1 см., но не долу. Сипете 100 гр. от захарта в тава. Сложете тиквата върху нея с разрезити но горе, посипете с още 100 гр. захар. Сипете вода в тавата, да покрива тиквата от долу само 0,5 см. Покрийте с фолио и печете 30 мин. В загряна фурна на 220 градуса. Махнете фолиото, посипете тиквата с още 100 гр. захар,  намалете и фурнатана 200 градуса и печете още 30 мин, като от време на време отваряте и поливате тиквата със захарния сироп.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Zu-zu погачице