menu

събота, 4 януари 2020 г.

Най-сочния лимонов кекс




Продукти:

4 яйца
200 гр. захар
70 гр. царевично нишесте
180 гр. брашно
1 ¹/²ч.л. бакпулвер
200 гр. масло
Кората на един лимон
Сок от 1/2 лимон

За глазура:

3 с.л. пудра захар
Прясно изцеден лимонов сок

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца, захар и лимонова кора, до побеляване. Добавете смесено и пресято брашно с бакпулвер и нишесте, разтопено масло,  лимонов сок.  Добавяйте продуктите в написания ред. Получената смес, сипете в желаната от Вас форма за кекс или за хляб,  предварително намазана с масло и посипана с галета. Печете в загряна фурна, до готовност. Охладете.
През това време направете глазурата. В пудра захар, добавяйте по-много малко / капка по капка / лимонов сок, до получаване на гъста смес / малко по -гъста  от тестото за палачинки /. С получената глазура,  украсете кекса.

Топло препоръчвам.😋

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Vanya_Djordjevich_signature












3 коментара:

  1. Значи, Ванче, веднага отива в графата- бързо, лесно, вкусно.
    Благодаря , мила за рецептата.
    Жива и здрава да си!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са хубави твойте рецепти Господ да благослови трудът на ръцетети

    ОтговорИзтриване
  3. За много години,благодаря за рецептата сега се пече 😋

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице