menu
събота, 4 януари 2020 г.
Най-сочния лимонов кекс
Продукти:
4 яйца
200 гр. захар
70 гр. царевично нишесте
180 гр. брашно
1 ¹/²ч.л. бакпулвер
200 гр. масло
Кората на един лимон
Сок от 1/2 лимон
За глазура:
3 с.л. пудра захар
Прясно изцеден лимонов сок
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца, захар и лимонова кора, до побеляване. Добавете смесено и пресято брашно с бакпулвер и нишесте, разтопено масло, лимонов сок. Добавяйте продуктите в написания ред. Получената смес, сипете в желаната от Вас форма за кекс или за хляб, предварително намазана с масло и посипана с галета. Печете в загряна фурна, до готовност. Охладете.
През това време направете глазурата. В пудра захар, добавяйте по-много малко / капка по капка / лимонов сок, до получаване на гъста смес / малко по -гъста от тестото за палачинки /. С получената глазура, украсете кекса.
Топло препоръчвам.😋
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

![]() |
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/12/2017 - 1 Comments
01/11/2019 - 0 Comments
12/11/2016 - 1 Comments
Значи, Ванче, веднага отива в графата- бързо, лесно, вкусно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря , мила за рецептата.
Жива и здрава да си!
Много са хубави твойте рецепти Господ да благослови трудът на ръцетети
ОтговорИзтриванеЗа много години,благодаря за рецептата сега се пече 😋
ОтговорИзтриване