menu

неделя, 12 януари 2020 г.

Неделна питка на конци



Продукти:

175 мл прясно мляко 
25 г прясна мая 
2 ч.л. захар 
70 г кисело мляко 
1 яйце
100 мл олио
1/2 пакетче бакпулвер 
1 ч.л  сол
Около 500-550 г брашно за меко тесто 

Още:

1 яйце за намазване 

Приготвяне:

В топло, прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. 
В песятото брашно добавете сол, бакпулвер, кисело мляко, леко разбито яйце,  олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Осатавете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на:
6 части от по 80 г и оформете топчета. 
7 части от по 63 г и оформете топчета. 
6 топчета от по 80 г, разточете по начина на снимките по-долу. 
1 от 63 г,  също така.
Останалите 6 от по 63 г,  остават така.
Редете в тава 26-28 см, по начина на снимките по-долу. Осатавете да втаса. 
Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

63 г





80 г


















Vanya_Djordjevich_signature

19 коментара:

  1. Чудесна,много вкусна изглежда!Като козунак ли е месено тестото(с изтегляне и прехлупване от ляво и от дясно)за да стане на конци?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никъде не съм споменала такова нещо. Месене и оформяне, като всяко друго тесто. Нищо общо с козунака.

      Изтриване
  2. Леле, направо перфектната питка! Ще се прави, само да видим кога, дано и при мен се получи така добре:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече два пъти я правих и винаги става перфектна, много точна рецепта. Питката стои вкусна и мека дори и след няколко дни, трудно ми се е получавало това с други питки, вкусни на момента, а на другия ден не стават. Благодаря за споделянето! И утре ще избера твоя рецепта за празника:) И ще чака твоята да видя:))

      Изтриване
  3. От по дълго месене ли се получават конците???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Конци се получават, само когато добавите в тестото щипка любов.

      Изтриване
  4. Ваня Николова21 януари 2020 г. в 18:44

    Благодаря за подробното онагледяване. Може ли да ми кажете това количество продукти за какъв диаметър тава е.

    ОтговорИзтриване
  5. Харесвам нещата които правите,но тука като сметнем бройката на топчетата по грамажа ,брашното излиза около 920грама,а в рецептата сте дали 500-550гр.,дали грамажа на брашното или грамажа на топчетата не е объркано

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, защо смятате само брашното , другите продукти нямат ли грамаж?

      Изтриване
  6. Питката е разкошна,благодаря Ваня за чудесната рецепта.Вече два пъти я правя и ще продължавам да я правя.Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте,
    За пръв път ще се опитвам да меся и си нямам ни най - малко понятие колко време трябва да втаса тестото. Бихте ли ми казали горе - долу колко време е необходимо? Трябва да удвои обема си или?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Втасването зависи от температурата в помещението. Колкото е по-топло, толкова по-бързо ще втаса, но 30-40 мин. средно или да удвои обема си.

      Изтриване
  8. Благодаря, питката стана прекрасна.

    ОтговорИзтриване
  9. Много е добра. Имам и снимка но не мога да я пратя...

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте,сирене може ли да си добави?

    ОтговорИзтриване
  11. Питката е много сполучлива и вкусна.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице