menu
неделя, 12 януари 2020 г.
Неделна питка на конци
Продукти:
175 мл прясно мляко
25 г прясна мая
2 ч.л. захар
70 г кисело мляко
1 яйце
100 мл олио
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л сол
Около 500-550 г брашно за меко тесто
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло, прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В песятото брашно добавете сол, бакпулвер, кисело мляко, леко разбито яйце, олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Осатавете да втаса.
Втасалото тесто разделете на:
6 части от по 80 г и оформете топчета.
7 части от по 63 г и оформете топчета.
6 топчета от по 80 г, разточете по начина на снимките по-долу.
1 от 63 г, също така.
Останалите 6 от по 63 г, остават така.
Редете в тава 26-28 см, по начина на снимките по-долу. Осатавете да втаса.
Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/10/2019 - 1 Comments
05/05/2020 - 0 Comments
12/10/2020 - 0 Comments
Чудесна,много вкусна изглежда!Като козунак ли е месено тестото(с изтегляне и прехлупване от ляво и от дясно)за да стане на конци?
ОтговорИзтриванеНикъде не съм споменала такова нещо. Месене и оформяне, като всяко друго тесто. Нищо общо с козунака.
ИзтриванеЛеле, направо перфектната питка! Ще се прави, само да видим кога, дано и при мен се получи така добре:)
ОтговорИзтриванеВече два пъти я правих и винаги става перфектна, много точна рецепта. Питката стои вкусна и мека дори и след няколко дни, трудно ми се е получавало това с други питки, вкусни на момента, а на другия ден не стават. Благодаря за споделянето! И утре ще избера твоя рецепта за празника:) И ще чака твоята да видя:))
ИзтриванеВълшебница!!!!!!
ОтговорИзтриванеОт по дълго месене ли се получават конците???
ОтговорИзтриванеКонци се получават, само когато добавите в тестото щипка любов.
ИзтриванеБлагодаря за подробното онагледяване. Може ли да ми кажете това количество продукти за какъв диаметър тава е.
ОтговорИзтриванеИ това пише в рецептата, прочетете!
ИзтриванеХаресвам нещата които правите,но тука като сметнем бройката на топчетата по грамажа ,брашното излиза около 920грама,а в рецептата сте дали 500-550гр.,дали грамажа на брашното или грамажа на топчетата не е объркано
ОтговорИзтриванеА, защо смятате само брашното , другите продукти нямат ли грамаж?
ИзтриванеПитката е разкошна,благодаря Ваня за чудесната рецепта.Вече два пъти я правя и ще продължавам да я правя.Поздрави!!!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеЗа пръв път ще се опитвам да меся и си нямам ни най - малко понятие колко време трябва да втаса тестото. Бихте ли ми казали горе - долу колко време е необходимо? Трябва да удвои обема си или?
Втасването зависи от температурата в помещението. Колкото е по-топло, толкова по-бързо ще втаса, но 30-40 мин. средно или да удвои обема си.
ИзтриванеБлагодаря, питката стана прекрасна.
ОтговорИзтриванеПитката е прекрасна !
ОтговорИзтриванеМного е добра. Имам и снимка но не мога да я пратя...
ОтговорИзтриванеЗдравейте,сирене може ли да си добави?
ОтговорИзтриванеПитката е много сполучлива и вкусна.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване