menu
сряда, 25 декември 2019 г.
Най-сполучливата рецепта за сладки " Прасковки "
Продукти за около 44 бр.
3 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
225 мл. олио
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. брашно + 1/2 пакетче бакпулвер
450-480 гр. брашно
За плънка:
Трохите от изпечените сладки
200 гр. орехи
6 с.л. мармалад от сливи или друг по Ваш вкус
Няколко капки есенция ром
Прясно мляко, около 12 с.л.
Още:
Хранителни бои
Захар за овалване по възможност фино смляна
Приготвяне:
Вечерта преди да си легнете смесете в съд 3 яйца, захар, ванилова захар и разбъркайте с бъркалка. Добавете олио, прясно мляко и 3 с.л. брашно с бакпулвер. Отново разбъркайте до съединяване на продуктите, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник до сутринта.
На сутринта изавдете подготовката от хладилника и добавете още 450-480 гр. брашно, до получаване на хубаво, меко тесто. Повечето от 480 гр. брашно не добавяйте ако желаете да имате хубави сладки.
Намажете плот с малко олио, сипете и в купичка много малко олио. Разделете тестото на две. Едната половина сложете в хладилника. От другата половина късате малки парченца тесто, оформяте топче/ топче средно 12 гр./, колкото малко по-голям лешник и редите в тавата на фурната с хартия на дъното, на разстояние едно от друго. Топете си пръстите в олио за по-лесно оформяне.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса, без вентилатор!
Наблюдавайте ги, не трябва да се препичат. Трябва да останат бели, а отдолу с лек жълтеникаво кафяв цвят. Изавдете и веднага сложете втората тава, от другото тесто, което оставихте в хладилника.
Готовите, веднага внимателно преплъзвате върху плота заедно с хартията за печене. Оставете не повече от 10 мин. И веднага започва издълбаването на сладките. С малък, остър нож на около 0,2 см. от края на сладката в кръг и след това леко, странично с върха на ножа. По същия начин изъдлбавате и втората тава.
Трохите от издълбаването тях може и с ръка да ги оситните или с миксер.
Добавяте към тях орехи, мармалад, есенция, прясно мляко добавете, но постепенно до получаване на не много гъста смес.
За мен най-лесния и бърз начин е с пош, като сложа вътре сместа изразявам върха на 1 см. и само изтисквам в издълбаните сладки. Вие може и всяка половинка да пълните с малка лъжичка. Изтисквам малко повече и след, като слепя две по две, излишното обирам с пръст.
След като слепите всички сладки в 2 малки купички сипете по-малко вода, добавете в едната жълта боя, а в другата червена. Всяка сладка топите първо от страната на слепването в жълта боя, след това странично в червена боя и от двете страни. Редя върху кухненска хартия около 10 броя, за да се изцеди излишното и след това овалвам във фино смляна захар. Продължавам със следващите 10 бр. и така до края.
Готовите сладки редите върху поднос.
Толкова са сочни и вкусни, че няма нужда да ги чакате да омекнат. Първата е за Вас.😘
Съвети от моя страна:
За да не се напукат сладките при печене:
Сместа да престои задължително повече от два часа в хладилник, а най-добре през ноща!
За да не се напукат при печене:
Печете на 150 градуса без вентилатор!
За да не се напукат при издълбаването:
Започваме да издълбаваме веднага след печене или най-късно след 10 мин. В никакъв случай след охлаждане!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/06/2015 - 1 Comments
24/03/2019 - 0 Comments
24/08/2016 - 2 Comments
Съвършени са, Ваня, а ти си неуморна просто! Някъде четох, че може сладките да се топят в подсладен сок от морков и цвекло, за да не ползваме химията в боите, но не съм опитвала, само споделям идея.
ОтговорИзтриванеМоже разбира се и аз не съм привърженичка на боите,можи би това са и единствените сладки, за които ги използвам. Поздрав от Виена, прекраснице.
ИзтриванеМного сполучлива рецепта и подробно описание.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Чудесни са! Благодаря Ви за поредната сполучлива рецепта! Имам една молба към Вас,ако може да ми помогнете с ререцепта за големите слепени праскови,полети с фондан,които се продават в сладкарниците..Благодаря Ви от сърце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за сполучливата рецепта,подробно обяснено ,страхът ми от прасковки вече го няма,че няма да се получат
ОтговорИзтриване