menu

понеделник, 9 декември 2019 г.

Питка на рула





Продукти:

400 мл. прясно мляко
200 мл. олио
30 гр. прясна мая
2 с.л. захар
1 с.л.сол
2 белтъка
Около 960 гр. брашно

Още:

Сирене
2 жълтъка за намазване + 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:


В 200 мл. от прясното мляко, добавете мая, захари 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да втаса.
В съд смесете останалото прясно мляко, олио, белтъци, шупналата мая и постепенно добавяйте смесено брашно със сол, до замесване на меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
Втасалото тесто, разделете на 5 равни части. Всяка разточете правоъгълно, 32- 26 см. Наражете срещуположната страна на Вас, на ленти 3 см., но не до края и до средата на тестото. На страната към Вас по цялата страна, добавете натрошено сирене и завийте на руло. Редете в тава 32- 30 см., на дъното с хартия за печене и на разстояние едно от друго, за да има място да втаса.Покрийте и оставете да втаса.
Втасалата питка, намажете със смес от жълтъци и прясно мляко.
Печете в загряна фурна на 180 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/?ref=group_header





















Извор-https://www.youtube.com/?gl=RU&hl=ru

Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар