menu
!doctype>
понеделник, 23 март 2020 г.
Хляб без месене
Продукти:
350 мл вода
1 пакетче суха мая / 30 гр прясна мая
1 чл сол
1 с.л олио
400 гр брашно
Приготвяне:
В съд добавете не много топла вода, мая, олио и разбъркайте. Добавете смесено брашно със сол и бъркайте с дървена лъжица, до получаване на хубаво, гладко и много рядко, лепящо тесто. Покрийте и оставете 15 мин. Разбъркайте отново с дървената лъжица и така 3 пъти, през 15 мин. На последния път от разбъркването включете фурната на 250 градуса и сложете в нея тавата, в която ще печете. Трабва да се загрее много хубаво. Внимателно я извадете от фурната и я поръсете обилно с брашно. Без да разбърквате тестото, много внимателно, леко от страни бутнете с шпатула или с лъжицата, за да изпадне върху брашното в загряната тава. Поръсете с още малко брашно отгоре и върнете веднага във фурната на 250 градуса, до хубава кафеникава коричка. След изваждане, хляба не се покрива.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво. Хлябът се получи страхотен както и всяка една рецепта, която съм приготвила от Вашия сайт.
ОтговорИзтриванеХлябът е много вкусен, правя го вече няколко пъти. Има ли тънкост при бъркането, за да ми се получат такива хубави и големи дупки в опечения хляб, като Вашия?
ОтговорИзтриванеПри изсипването на тестото в тавата, трябва много внимателно леко от страни на съда да се бутне само и то да се плъзне и не от високо. Ако го бутнете в средата, всички балончета от втасването ще изчезнат. Трябва да се спазват и точните мерки, за да се получи рядко, лепнещо тесто. Поздрав.
Изтриване