menu

сряда, 1 април 2020 г.

Крем карамел




Първо да кажа, че качвам рецепта по желание на приятели,  а нямах намерение и не съм подготвена със снимков материал.

Продукти:

200 гр захар за карамел

8 яйца на стайна температура
250 гр захар 
2 пакетчета ванилова захар 
1 л прясно мляко 

Приготвяне:
В тиган на котлона добавете 200 гр захар и карамелизирайте на бавен огън,  до получаване на хубав цвят. Веднага прехвърлете карамела в съд, в който ще печете или  разпределете подходящи купички, бурканчета  и  др. Оставете настрани. 
В тенджера на котлона сложете прясно мляко. Махнете го от котлона, в момента преди да заври. 
Включете фурната на 130 градуса с вентилатор !
Разбийте с миксер яйца,  захар и ванилова захар само,  колкото да се съединят продуктите. Добавете и прясното мляко и разбъркайте отоново.
Получената смес, прецеждаме поне 4 пъти през цедка! Това го правя,  защото при разбъркването на прясното мляко се образува пяна,  която по моя преценка,  води до образуване на шупли по повърхността на крем карамела, по време на печене. Пяната,  която се отделя в цедката при всяко прецеждане, изхвърлям в мивката и така 4 пъти. 
Получената смес сипете в съда с крамела. Сложете тавата или чашките  в друга по-голяма тава и в нея сипете вода. Водата трябва да стига, до половината на съда с крем карамела. Сложете във вече загряната фурна на 130  градуса и печете 1.30 мин.!
Готовия крем карамел извадете от водата и охладете в хладилник.

Неща важни за мен, за крем карамел без шупли:
4 пъти прецеждане 
130 градуса с вентилатор-1.30 мин.

Не съм открила топлата вода, но като за начинаеща се получи уникален. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com









Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Мини гофрети 17/02/2022 - 0 Comments
  • ТОРТА 08/10/2014 - 1 Comments
  • КЕКС С КРЕМ03/11/2014 - 15 Comments