menu
събота, 11 април 2020 г.
Най-вкусното агнешко
Продукти за 1 кг агнешко:
1 кг агнешко на порции / в случая котлети /
80 мл олио
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
1 ч.л. чер пипер или на вкус
1 с.л. Пикантина
1 ч.л джоджен
3 големи връзки млад лук
Приготвяне:
Порциите агнешко, осолете и оставете 4-5 часа в хладилник, а най-добре за през ноща.
Направете смес от олио, брашно, червен пипер, чер пипер, джоджен и Пикантина, но с нея внимавайте, защото тя има сол и зависи , колко сте осолили месото предварително. Разбъркайте маринатата.
Почистете и измийте млад лук. Нарежете на едри парчета, 3 см. Сложете лука в тавата, той трябва хубаво да покрива дъното на тавата.
Овалвате порциите в марината и редите в тавата с лука. В същия съд от маринатата, сипете топла вода и сипвайте странично /Не да изимвате порциите/ толкова, колкото да покрие до половината на порциите. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса, 1.30 мин., откато усетите да замирише. След това махнете фолиото, обърнете порциите и запечете.
Сервирате с пържени картофи.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/04/2015 - 1 Comments
01/07/2016 - 13 Comments
01/09/2014 - 5 Comments
Ваня, страхотно и навременно предложение! Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей Ваня, каква Пикантина използваш за овкусяване
ОтговорИзтриване