menu

събота, 11 април 2020 г.

Най-вкусното агнешко




Продукти за 1 кг агнешко:
1 кг агнешко на порции / в случая котлети  /
80 мл олио
1 с.л. червен пипер 
1 с.л. брашно 
1 ч.л. чер пипер или на вкус 
1 с.л. Пикантина 
1 ч.л джоджен 

3 големи връзки млад лук 

Приготвяне:

Порциите агнешко,  осолете и оставете 4-5 часа в хладилник,  а най-добре за през ноща.
Направете смес от олио, брашно, червен пипер,  чер пипер,  джоджен и Пикантина,  но с нея внимавайте,  защото тя има сол и зависи , колко сте осолили месото предварително. Разбъркайте маринатата. 
Почистете и измийте млад лук. Нарежете на едри парчета, 3 см. Сложете лука в тавата,  той трябва хубаво да покрива дъното на тавата. 
Овалвате порциите в марината и редите в тавата с лука.  В същия съд от маринатата,  сипете топла вода и сипвайте странично /Не да изимвате порциите/ толкова, колкото да покрие до половината на порциите. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса,  1.30 мин.,  откато усетите да замирише. След това махнете фолиото,  обърнете порциите и запечете.
Сервирате с пържени картофи. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Рецептата от майчето!
Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Ваня, страхотно и навременно предложение! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Ваня, каква Пикантина използваш за овкусяване

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице