menu

четвъртък, 9 април 2020 г.

Многолистен бюрек със сирене



Продукти:

200 мл вода
200 мл прясно мляко 
1 пакетче суха мая / 7 г /
1 ч.л. сол
630 г брашно 

Още:

150 г масло 
Около 300 г сирене или на вкус
1 яйце за намазване 
Сусам за поръсване 

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете топла вода,  суха мая и разбъркайте. Без да шупва, добавяйте постепено пресято брашно смесено със сол,  до замесване на меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
Втасалото тесто, разделете на 3 равни части. Оформете топчета. Всяко, разточете на голяма кръгла кора,  две педи широка. На първата кора намажете олио и поръсете обилно с натрошено сирене. Покрийте с втората кора, намажете с масло и поръсете със сирене. Добавете и третата кора, отново намажете с масло и поръсете със сирене. 
Така направени корите,  започвате да пригъвате, като на плик първата кора от горе:
Първо от дясно на ляво, пригъвате малко повече от половината, намазвате с масло. 
Следва от ляво на дясно,  до края на пригънатото вече и намазвате с масло.
От долу нагоре и от горе надолу,  като всеки път мажете масло. 
По същия начин се пригъвате и останалите две кори от долу, докато не съберете всичко в " плик ".
Обърщате обратно и слагате в средата на  тавата от фурната с хартия за печене. Покрийте и оставете 10 мин. 
През това време разбийте едно яйце с вилица,  включете фурната на 200° , подгответе сусам .
Тестото разстилате с върха на пръстите по цялото дъно на тавата. Тярбва да се образува,  кора 1 см. висока и продълговата. Намазвате с яйце. Правите леки разрези,  но не до долу,  поръсвате със сусам и печете в загряна фурна, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Клипчетата може да гледате в кулинарната група.










Извор:

https://www.facebook.com/100001964157829/posts/3676069542468481/
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Празнична питка22/12/2019 - 4 Comments
  • ПОНИЧКИ23/08/2015 - 2 Comments
  • ЩРУДЕЛ С ОРЕХИ23/04/2015 - 1 Comments