menu
четвъртък, 9 април 2020 г.
Многолистен бюрек със сирене
Продукти:
200 мл вода
200 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая / 7 г /
1 ч.л. сол
630 г брашно
Още:
150 г масло
Около 300 г сирене или на вкус
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете топла вода, суха мая и разбъркайте. Без да шупва, добавяйте постепено пресято брашно смесено със сол, до замесване на меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
Втасалото тесто, разделете на 3 равни части. Оформете топчета. Всяко, разточете на голяма кръгла кора, две педи широка. На първата кора намажете олио и поръсете обилно с натрошено сирене. Покрийте с втората кора, намажете с масло и поръсете със сирене. Добавете и третата кора, отново намажете с масло и поръсете със сирене.
Така направени корите, започвате да пригъвате, като на плик първата кора от горе:
Първо от дясно на ляво, пригъвате малко повече от половината, намазвате с масло.
Следва от ляво на дясно, до края на пригънатото вече и намазвате с масло.
От долу нагоре и от горе надолу, като всеки път мажете масло.
По същия начин се пригъвате и останалите две кори от долу, докато не съберете всичко в " плик ".
Обърщате обратно и слагате в средата на тавата от фурната с хартия за печене. Покрийте и оставете 10 мин.
През това време разбийте едно яйце с вилица, включете фурната на 200° , подгответе сусам .
Тестото разстилате с върха на пръстите по цялото дъно на тавата. Тярбва да се образува, кора 1 см. висока и продълговата. Намазвате с яйце. Правите леки разрези, но не до долу, поръсвате със сусам и печете в загряна фурна, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор:
https://www.facebook.com/100001964157829/posts/3676069542468481/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 22/12/2019 - 4 Comments
- 23/08/2015 - 2 Comments
- 23/04/2015 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар