menu
понеделник, 6 април 2020 г.
Плетеница със сирене
Продукти:
125 г кисело мляко
125 мл прясно мляко
1 яйце
1 пакетче суха мая / 7 г / или 1/2 кубче прясна мая
100 мл олио
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
490 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
За плънка:
Сирене
1 яйце за намазване
Сусам
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, бакпулвер, яйце, олио, кисело мляко и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 3 равни части. Всяка част с ръце оформете на правоъгълник, добавете от плънката, завийте на руло и усуквате. Така усукани, почнете още веднъж да усуквате, като започнете от първото, което сте напарвили, то вече се е отпуснало и сега усуквате отоново, като леко и разпъвате тестото, за да получите дълъг фитил, две педи. Така усукани, сплитате на плитка. Крайщата подпъхвате надолу и прехвърляте в тавата на фурната с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса.
Намажете с леко разбито яйце, поръсете обилно със сусам и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 25/10/2015 - 2 Comments
- 03/02/2016 - 1 Comments
- 20/10/2017 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар