menu
неделя, 19 април 2020 г.
Питка от стария тефтер
Продукти:
40 г масло
40 г мас
1 с.л. олио
3 яйца
250 г кисело мляко
25 г прясна мая или 7 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол / равна /
Около 630 г брашно
Още:
1 яйце за намазване
Сусам
Приготвяне :
В киселото мляко на стайна температура добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. Добавете яйца, трити вида мазнина на стайна температура и разбъркайте. Към получената смес добавете постепено брашно смесено със сол. Замесете меко тесто и веднага го разделете на 3 равни части. Оформете топчета, сложете ги в съд или на дъска поръсена с много малко брашно и покрийте. Оставете 30 мин.
Всяко топче тесто, без да примесвате разрежете на 4 равни части. Оформете по начина на снимката по долу. Последната 3-та част също на четири, но една от частите разделете на още две и оформете две по-малки фитилчета, които сплитате едно около друго и навивате на охлюв. Поставете го в средата на тава 28 см, на дъното с хартия за печене. Около него в кръг и на малко разстояние едно от друго подретете останалите части. Покрийте и оставете още 30 мин.
През това време, загрейте фурната на 180 градуса, с вентилатор. Намажете питката с леко разбито яйце и поръсете със сусам. Печете, до готовност.
Авторска рецепта.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/07/2020 - 0 Comments
31/01/2015 - 1 Comments
12/07/2020 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар