menu
понеделник, 11 май 2020 г.
Домашен студен чай с праскови
5 праскови
4 с.л. захар / мед /
250 мл вода
3 пакетчета черен чай
200 мл вода
Лед
Мента
1 праскова
1.500 л вода
Приготвяне:
В съд на котолна сложете нарязани праскови на дребно, захар, и вода. Варете 20 мин на средна темепература. Маханете от котлона пасирайте и прецедете.
Черния чай пригответе по стандартният начин, като във врящата вода добавите 3 пакетчета чай.
Ако нямате време да чакате да се охалди чая и сироп:
В голяма кана добавете поне 4 пръста лед, леко намачкани листа мента, 1 праскова нарязана на парченца, чая и сиропа от праскови. Каната допълнете с 1.500 л студена вода.
Ако имате време да охладите сиропа и чая може да избегнете леда, като използвате само студена вода.
Продукти за вариант 2:
200 мл сироп от праскови
3 пакетчета черен чай
200 мл вода
Лед
Мента
1 праскова
1.500 л вода
Приготвяне:
В голяма кана добавете лед, намачкани листа от мента за по интензивен вкус, сироп от праскови, чая приготвен по стандартният начин, нарязана праскова на дребно и допълнете с 1.500 л студена вода.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
28/04/2015 - 0 Comments
04/02/2015 - 0 Comments
25/08/2014 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар