menu

понеделник, 11 май 2020 г.

Домашен студен чай с праскови



Продукти за 1 вариант:

5 праскови 
4 с.л. захар / мед  /
250 мл вода

3 пакетчета черен чай
200 мл вода

Лед 
Мента
1 праскова 
1.500 л вода 

Приготвяне:

В съд на котолна сложете нарязани праскови на дребно,  захар,  и вода. Варете 20 мин на средна темепература. Маханете от котлона пасирайте и прецедете. 
Черния чай пригответе по стандартният начин,   като във врящата вода добавите 3 пакетчета чай. 
Ако нямате време да чакате да се охалди чая и сироп:
В голяма кана добавете поне 4 пръста лед, леко намачкани листа мента, 1 праскова нарязана на парченца,  чая и сиропа от праскови. Каната допълнете с 1.500 л студена вода. 
Ако имате време да охладите сиропа и чая може да избегнете леда,  като използвате само студена вода.

Продукти за вариант 2:

200 мл сироп от праскови 

3 пакетчета черен чай 
200 мл вода

Лед
Мента
1 праскова 
1.500 л вода

Приготвяне:

В голяма кана добавете лед, намачкани листа от мента за по интензивен вкус, сироп от праскови,  чая приготвен по стандартният начин,  нарязана праскова на дребно  и допълнете с 1.500 л студена вода.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com









Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • БАКЛАВИЧКИ С ОРЕХИ И БИСКВИТИ28/04/2015 - 0 Comments
  • ТУРСКИ СИМИТИ04/02/2015 - 0 Comments
  • ЩРУДЕЛ С КРЕМ25/08/2014 - 2 Comments