menu

четвъртък, 21 май 2020 г.

Сиропирани сладки




Продукти:

2 яйца 
170 г захар 
180 мл олио
3 г бакпулвер 
400-430 г брашно за меко тесто 

За сиропиране:

400 г захар 
900 мл вода 
2 пакетчета ванилова захар или лимон 

Още: 

Бадеми

Приготвяне:

Разбийте с миксер 2 яйца,  колкото да се съединят белтъците с жълтъците. Добавте захар,  олио и постепенно брашно смесено с бакпулвер,  до завесване на меко тесто. Оформяте от тестото топчета, всяко 20 г и правите фитилче. Събирате двата края и прищипвате леко. В отвора на всяко, сложете по 1 бадем. Редете в тавата на фурната. Печете в загряна фурна на 180 градуса,  около 13 мин или до лек кафеникав цвят. 
Докато ги печете,  сложете на котлона захар,  вода и ванилова захар или резенчета лимон. След завиране махнете от котлона. 
Топлите сладки се заливат с топлия сироп и оставете да се охладят .

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Извор:http://www.zdravojasamaleksandra.com/najbolje-hurmasice-ikada-cesalj-hurmasice/
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице