menu
четвъртък, 21 май 2020 г.
Сиропирани сладки
Продукти:
2 яйца
170 г захар
180 мл олио
3 г бакпулвер
400-430 г брашно за меко тесто
За сиропиране:
400 г захар
900 мл вода
2 пакетчета ванилова захар или лимон
Още:
Бадеми
Приготвяне:
Разбийте с миксер 2 яйца, колкото да се съединят белтъците с жълтъците. Добавте захар, олио и постепенно брашно смесено с бакпулвер, до завесване на меко тесто. Оформяте от тестото топчета, всяко 20 г и правите фитилче. Събирате двата края и прищипвате леко. В отвора на всяко, сложете по 1 бадем. Редете в тавата на фурната. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 13 мин или до лек кафеникав цвят.
Докато ги печете, сложете на котлона захар, вода и ванилова захар или резенчета лимон. След завиране махнете от котлона.
Топлите сладки се заливат с топлия сироп и оставете да се охладят .
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/08/2020 - 0 Comments
26/04/2016 - 2 Comments
25/09/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар