menu
събота, 30 май 2020 г.
Сладкиш с ягоди и маскарпоне
Продукти за блата:
4 яйца
100 г захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
75 г брашно
10 г бакпулвер
За крема:
250 г сладкарска сметната
1 пакетче ванилова захар
2 с.л. пудра захар
250 г маскарпоне
Още:
600 г ягоди
1 пакетче желатин за торти
200 мл вода
40 г захар
40 мл сироп от ягоди
4 с.л. конфитюр от ягоди
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Разделете белтъци от жълтици.
Разбийте белтъците и оставете настрани.
Разбийте жълтъците със захар, до побеляване. Добавте лимонова кора, брашното. Към получената смес добавете разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете в тава 35-23 см, намазана с масло. Печете в загряна фурна, около 10 мин. Още топъл, намажете с конфитюр от ягоди. Осатвете да се охлади, без да вадите от тавата или формата.
Разбийте сметана и добавете пудра захар, ванилова захар и маскарпоне. Полученият крем сипете върху охладения блат и изравнете. Върху крема добавете нарязани ягоди, ако са ситни само на 2, а ако са по-големи на 4.
Сложете на котлона 200 мл вода, захар и ако искате желете да има червен цвят, тогава добавете и ягодов сироп. След завиране махнете от котлона и добавете желатина. Разбъркайте и оставете леко да се охлади. С получената течност залейте ягодите равномерно. Охладете няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/03/2015 - 2 Comments
13/01/2016 - 4 Comments
14/03/2019 - 2 Comments
Съвършен е!Бихте ли споделили коя марка маскарпоне използвате?
ОтговорИзтриванеКупувам маскарпоне в Лидл. Благодаря.
ИзтриванеПрекрасен, лесен, много вкусен и ефектен сладкиш! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване