menu

събота, 30 май 2020 г.

Сладкиш с ягоди и маскарпоне


Продукти за блата:

4 яйца
100 г захар
1 с.л. настъргана лимонова кора 
75 г брашно 
10 г бакпулвер 

За крема:

250 г сладкарска сметната 
1 пакетче ванилова захар 
2 с.л. пудра захар 
250 г маскарпоне 

Още:

600 г ягоди
1 пакетче желатин за торти 
200 мл вода 
40 г захар
40 мл сироп от ягоди 

4 с.л. конфитюр от ягоди 

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса. 
Разделете белтъци от жълтици. 
Разбийте белтъците и оставете настрани. 
Разбийте жълтъците със захар,  до побеляване. Добавте лимонова кора, брашното. Към получената смес добавете разбитите белтъци,  като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете в тава 35-23 см,  намазана с масло. Печете в загряна фурна,  около 10 мин. Още топъл,  намажете с конфитюр от ягоди. Осатвете да се охлади,  без да вадите от тавата или формата. 

Разбийте сметана и добавете пудра захар,  ванилова захар и маскарпоне. Полученият крем сипете върху охладения блат и изравнете. Върху крема добавете нарязани ягоди,  ако са ситни само на 2, а ако са по-големи на 4.
Сложете на котлона 200 мл вода, захар и ако искате желете да има червен цвят,  тогава добавете и ягодов сироп. След завиране махнете от котлона и добавете желатина. Разбъркайте и оставете леко да се охлади. С получената течност залейте ягодите равномерно. Охладете няколко часа в хладилник. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

3 коментара:

  1. Съвършен е!Бихте ли споделили коя марка маскарпоне използвате?

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен, лесен, много вкусен и ефектен сладкиш! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице