menu
неделя, 31 май 2020 г.
Закуска с яйце и сирене
Продукти:
530 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая / 7 г /
7 г бакпулвер
1 яйце
250 мл прясно мляко
50 г масло на стайна температура
1 ч.л. оцет
За плънка:
150 г сирене
1 яйце
Или по желание кашкавал, колбас и др.
Още:
1 яйце за намазване
Семена за поръсване
Маслини
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, бакпулвер, яйце, прясно мляко, оцет, масло. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и оформете топчета. Осатвете ги покрити, 10 мин.
Всяко разточвате на кръг с диаметър 17 см. Прихлупвате от всяка страна на 1.5 см. Обърщате на обартно и слагате в средата 1 ч.л от плънката. Събирате ъглите в средата и прищипвате. Обърщате обратно и редите в тавата на фурната с хартия за печене. Покрийте и оставете 20 мин. Намажете с леко разбито яйце, посипете крайщата с семена, в средата може да сложите и маслина, като я забодете, така че да осетите дъното на тавата. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
24/05/2015 - 2 Comments
02/06/2019 - 0 Comments
19/01/2016 - 19 Comments
Прекрасни са, поздравления за рецептата!
ОтговорИзтриване