menu

неделя, 31 май 2020 г.

Закуска с яйце и сирене


Продукти:

530 г брашно 
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
1 пакетче суха мая / 7 г  /
7 г бакпулвер 
1 яйце
250 мл прясно мляко 
50 г масло на стайна температура 
1 ч.л. оцет


За плънка:

150 г сирене 
1 яйце
Или по желание кашкавал,  колбас и др.

Още:

1 яйце за намазване 
Семена за поръсване 
Маслини 

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол,  захар, суха мая,  бакпулвер,  яйце, прясно мляко,  оцет,  масло. Замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и оформете топчета. Осатвете ги покрити,  10 мин. 
Всяко разточвате на кръг с диаметър 17 см. Прихлупвате от всяка страна на 1.5 см. Обърщате на обартно и слагате в средата 1 ч.л от плънката. Събирате ъглите в средата и прищипвате. Обърщате обратно и редите в тавата на фурната с хартия за печене. Покрийте и оставете 20 мин. Намажете с леко разбито яйце,  посипете крайщата с семена,  в средата може да сложите и маслина,  като я забодете,  така че да осетите дъното на тавата. Печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Zu-zu погачице