menu
сряда, 27 май 2020 г.
Мус с малини
Продукти:
360 г малини / може и замразени /
70 г захар
3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 пакетче желатин + 2 с.л. вода
250 мл течна сметана
Приготвяне:
В купичка с 2 с.л. вода добавте пакетче желатин, разбъркайте и оставете настрани.
В съд на котлона сложете малини, захар и лимонов сок. Разбъркайте и варете само до омекване на малините. Получената смес сипете в цедка, за да отстраните семките на малините. В топлия малинов сироп добавете желатина и разбъркайте. Оставете в хладилника за 10 мин.
През това време разбийте сметана, но не съвсем. Нека да остане леко течна. В нея добавете охладения лимонов сироп и разбъркайте с шпатула. Сипете в подходящи чаши или купички и оставете в хладилник да се охлади.
Може да използвате муса, и като крем за торта.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/04/2021 - 0 Comments
07/04/2018 - 0 Comments
04/02/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар