menu

сряда, 27 май 2020 г.

Мус с малини


Продукти:

360 г малини / може и замразени  /
70 г захар 
3 с.л. прясно изцеден лимонов сок 
1 пакетче желатин + 2 с.л. вода
250 мл течна сметана

Приготвяне:

В купичка с 2 с.л. вода добавте пакетче желатин,  разбъркайте и оставете настрани. 
В съд на котлона сложете малини, захар и лимонов сок. Разбъркайте и варете само до омекване на малините. Получената смес сипете в цедка,  за да отстраните семките на малините. В топлия малинов сироп добавете желатина и разбъркайте. Оставете в хладилника за 10 мин.
През това време разбийте сметана, но не съвсем. Нека да остане леко течна. В нея добавете охладения лимонов сироп и разбъркайте с шпатула. Сипете в подходящи чаши или купички и оставете в хладилник да се охлади. 

Може да използвате муса,  и като крем за торта. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице