menu

понеделник, 1 юни 2020 г.

Най-вкусната спаначена торта


Продукти за форма 20 см:

170 г пресен спанак
100 мл олио 
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок 
Кората на един лимон 

2 яйца
120 г захар
1 пакетче ванилова захар 
140 г брашно 
10 г бакпулвер 

Продукти за крема:

250 мл течна сметана 
2 с.л. пудра захар 
Кората на един лимон 
250 г маскарпоне 

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса. 
В блендер добавете спанак,  лимонов сок,  олио и настъргана кора от 1 лимон. Пасирайте. 
В съд добавете яйца,  захар, ванилова захар и разбийте до побеляване. Добавете пасираният спанак и брашно смесено с бакпулвер,   като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 20 см, на дъното с хартия за печене и стени намазани с олио и посипани с брашно. Печете в загряна фурна,  около 30 мин или до готовност. Готовият блат извадете от формата и оставете да се охлади. След охлаждане разрежете блата на две равни части. 
Разбийте сметана до сгъстяване. Добавете лимонова кора,  пудра захар и маскарпоне. Разбъркайте с миксер,  само колкото да се съединят продуктите. 
Върху поднос сложете една част от блата и около него ринга от формата за торта. Сипете върху него цялото количество крем и изравнете. Похлупете с втората част на блата,  като го сложите със средата на горе. Охладете тортата, поне 2 часа в хладилник. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице