menu
понеделник, 1 юни 2020 г.
Най-вкусната спаначена торта
Продукти за форма 20 см:
170 г пресен спанак
100 мл олио
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Кората на един лимон
2 яйца
120 г захар
1 пакетче ванилова захар
140 г брашно
10 г бакпулвер
Продукти за крема:
250 мл течна сметана
2 с.л. пудра захар
Кората на един лимон
250 г маскарпоне
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
В блендер добавете спанак, лимонов сок, олио и настъргана кора от 1 лимон. Пасирайте.
В съд добавете яйца, захар, ванилова захар и разбийте до побеляване. Добавете пасираният спанак и брашно смесено с бакпулвер, като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 20 см, на дъното с хартия за печене и стени намазани с олио и посипани с брашно. Печете в загряна фурна, около 30 мин или до готовност. Готовият блат извадете от формата и оставете да се охлади. След охлаждане разрежете блата на две равни части.
Разбийте сметана до сгъстяване. Добавете лимонова кора, пудра захар и маскарпоне. Разбъркайте с миксер, само колкото да се съединят продуктите.
Върху поднос сложете една част от блата и около него ринга от формата за торта. Сипете върху него цялото количество крем и изравнете. Похлупете с втората част на блата, като го сложите със средата на горе. Охладете тортата, поне 2 часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/02/2015 - 1 Comments
23/11/2014 - 0 Comments
21/09/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар