menu
вторник, 2 юни 2020 г.
Козуначни кифлички с мармалад
Продукти:
1 яйце
250 мл прясно мляко
12 г прясна мая
Щипка сол
100 г захар
Кората на един лимон или ванилова захар
40 г свинска мас
550 г брашно
Още:
1 яйце за намазване
Мармалад
Захар за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете сол, останалата захар, шупналата мая и лимонова кора. Замесете меко тесто и доизмесете със свинска мас. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на две равни части. Всяка, разточвате на голяма, кръгла кора, коята разрязвате на две равни части. На всяка от към острата част правите разрез окол 3 см и промушвате върха 3 пъти през получения отвор. На широката част, добвате мармалад и завивате по стандартният начин за кифлички. Редите в тава с хартия за печене. Оставете да втасат. Намажете с леко разбито яйце и поръсете със захар. Печете в загряна фурна 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/05/2015 - 0 Comments
26/09/2015 - 0 Comments
04/04/2016 - 24 Comments
А брашното колко грама е?
ОтговорИзтриване