menu
вторник, 2 юни 2020 г.
Ориз за гарнитура
Продукти:
300 г ориз
1 глава лук
3 с.л. олио
550 мл бульон
Чер пипер
Сол на вкус
50 г масло
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
В тиган на котлона или директно в тава сложете ситно нарязан лук и олио. Зъпържете за кратко и добавете измит и добре изцеден ориз. Зъпържете още малко и налейте бульона, чер пипер и при нужда още сол на вкус. Сложете тавата в загряната фурна, за около 15 мин. Готовят ориз извадете от фурната и добавете масло нарязано на кубчета. Разбъркайте и серверайте.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/03/2019 - 0 Comments
24/08/2016 - 2 Comments
03/08/2019 - 5 Comments
Може ли да споделиш с кой вид ориз става по този начин?
ОтговорИзтриванеБихте ли споделили бульона който използвате какъв е?
ОтговорИзтриванеВ случая съм използвала пилешки бульон, който имах от варено пиле, но ако нямам използвам кубче бульон, който слагам във 550 мл вода до завиране. Поздрав.
Изтриване