menu

сряда, 3 юни 2020 г.

Прихлупени понички


Продукти:

500 г брашно 
20 г прясна мая 
200 мл прясно мляко 
50 г захар 
1/2 ч.л. сол
Кората на един лимон 
1 яйце 
1 жълтък 
50 г масло на стайна температура

Още: 

Олио за пържене 
Мармалад 
Нутела
Пудра захар за поръсване 

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете,  захар,  мая и разбъркайте. Без да шупва, добавете лимонова кора,  яйце, жълтък и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,, масло и замесвате меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто без да примесвате, разделете на 6 равни части,  за 6 големи понички или на 12 равни части, за 12 малки понички. Оформете топчета и оставете 10 мин , покрити. За големите понички,  разточвате на кръг една педя широк. В средата сложете по 1 ч.л. пълна с мармалад или Нутела. Прихлупете на две и редите върху чиста кухненска кърпа, която предварително сте поръсили с малко брашно. Покрийте и оставете да втасат. Втасалите понички пържете в олио,  загряно  на средна температура и от двете страни. Готови,  вадете върху кухненска салфетка. Още топли, поръсете с пудра захар. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com











Извор с промени от моя страна:
DIVI TV


Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Анонимен6 юни 2020 г., 11:43

    Рецептата от къде е взаимствана , не е авторска. Имам същата в в други брегове. Струва ми се че използвате чужд.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво Ви се струва и какво не, това не е мой проблем. Източник съм посочила, може да отидете на друго място да играете на дедектив,но не и при мен.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Кифли " Снежана "