menu
сряда, 3 юни 2020 г.
Прихлупени понички
Продукти:
500 г брашно
20 г прясна мая
200 мл прясно мляко
50 г захар
1/2 ч.л. сол
Кората на един лимон
1 яйце
1 жълтък
50 г масло на стайна температура
Още:
Олио за пържене
Мармалад
Нутела
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете, захар, мая и разбъркайте. Без да шупва, добавете лимонова кора, яйце, жълтък и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,, масло и замесвате меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто без да примесвате, разделете на 6 равни части, за 6 големи понички или на 12 равни части, за 12 малки понички. Оформете топчета и оставете 10 мин , покрити. За големите понички, разточвате на кръг една педя широк. В средата сложете по 1 ч.л. пълна с мармалад или Нутела. Прихлупете на две и редите върху чиста кухненска кърпа, която предварително сте поръсили с малко брашно. Покрийте и оставете да втасат. Втасалите понички пържете в олио, загряно на средна температура и от двете страни. Готови, вадете върху кухненска салфетка. Още топли, поръсете с пудра захар.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор с промени от моя страна:
DIVI TV

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/01/2016 - 2 Comments
15/10/2017 - 3 Comments
06/07/2022 - 0 Comments
Рецептата от къде е взаимствана , не е авторска. Имам същата в в други брегове. Струва ми се че използвате чужд.
ОтговорИзтриванеКакво Ви се струва и какво не, това не е мой проблем. Източник съм посочила, може да отидете на друго място да играете на дедектив,но не и при мен.
Изтриване