menu
събота, 6 юни 2020 г.
Арабски питки
Продукти за тестото:
1 кг брашно
1 с.л. сол
200 мл вода
300 мл прясно мляко
1 яйце
2 с.л. олио
Приготвяне:
В пресято брашно добавете, сол, вода, прясно мляко, яйце, олио и замесете меко тесто. Веднага го разделете на 10 равни части или всяка 150 г. Оформете топчета и покрийте за 15 мин.
През това време загрейте фурната на 250 градуса и сложете тавата на фурната във фурната с хартия за печене, да се загрява.
Всяко топче разточвате кръгла и много тънка кора, две педи.
Отваряте фурната и издърпайте тавата до полвината. Сложете в средата разтопеното тесто и затворете. През това време, разточвате второ и така до края. Печем около минута, или докато се издуе и започне на места да има съвсем лек кафеникав цвят. Готови, редите едно върху друго, като покривате с кърпа.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/09/2015 - 0 Comments
27/09/2017 - 4 Comments
11/05/2015 - 0 Comments
Здравейте, без никаква мая ли е рецептата?
ОтговорИзтриванеНяма мая в рецептата.
ИзтриванеЗдравей, Ваня! Искам да направя питките, но били казала какво слагаш в тях и дали има и сос.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя