menu

събота, 6 юни 2020 г.

Арабски питки


Продукти за тестото:

1 кг брашно 
1 с.л. сол
200 мл вода
300 мл прясно мляко 
1 яйце
2 с.л. олио

Приготвяне:

В пресято брашно добавете,  сол,  вода, прясно мляко,  яйце, олио и замесете меко тесто. Веднага го разделете на 10 равни части или всяка 150 г. Оформете топчета и покрийте за 15 мин.
През това време загрейте фурната на 250 градуса и сложете тавата на фурната във фурната с хартия за печене,  да се загрява. 
Всяко топче разточвате кръгла и много тънка кора, две педи. 
Отваряте фурната и издърпайте тавата до полвината. Сложете в средата разтопеното тесто и затворете. През това време, разточвате второ и така до края. Печем около минута, или докато се издуе и започне на места да има съвсем лек кафеникав цвят. Готови, редите едно върху друго,  като покривате с кърпа. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com















Vanya_Djordjevich_signature

3 коментара:

  1. Здравейте, без никаква мая ли е рецептата?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Ваня! Искам да направя питките, но били казала какво слагаш в тях и дали има и сос.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице