menu
неделя, 7 юни 2020 г.
Мини франзели
Продукти:
300 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 г суха мая
1 с.л. зехтин
190 мл вода
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, зехтин и вода. Замесете меко и леко лепящо тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 4 равни части. Всяка, оформяте на тънък и дълъг фитил / дълъг почти, колкото тавата на фурната /. Редете в тава на фурната с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Напръскайте ги с вода, посипете с брашно през цедка, направете разрези и оставете за 30 мин покрити.
Печете в загряна фурна на 220 градуса, на дъното със съд с вода.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/11/2017 - 6 Comments
31/03/2016 - 6 Comments
21/08/2014 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар