menu

неделя, 7 юни 2020 г.

Мини франзели


Продукти:

300 г брашно 
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
4 г суха мая
1 с.л. зехтин 
190 мл вода 

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол,  захар, суха мая,  зехтин и вода. Замесете меко и леко лепящо тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 4 равни части. Всяка, оформяте на тънък и дълъг фитил / дълъг почти, колкото тавата на фурната /. Редете в тава на фурната с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Напръскайте ги с вода, посипете с брашно през цедка,  направете разрези и оставете за 30 мин покрити. 
Печете в загряна фурна на 220 градуса,  на дъното със съд с вода.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com














Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице