menu

вторник, 2 юни 2020 г.

Ориз за гарнитура



Продукти:

300 г ориз 
1 глава лук 
3 с.л. олио 
550 мл бульон 
Чер пипер 
Сол на вкус 
50 г масло 

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса. 
В тиган на котлона или директно в тава сложете ситно нарязан лук и олио. Зъпържете за кратко и добавете измит и добре изцеден ориз. Зъпържете още малко и налейте бульона, чер пипер и при нужда още сол на вкус. Сложете тавата в загряната фурна, за около 15 мин. Готовят ориз извадете от фурната и добавете масло нарязано на кубчета. Разбъркайте и серверайте. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com











3 коментара:

  1. Може ли да споделиш с кой вид ориз става по този начин?

    ОтговорИзтриване
  2. Бихте ли споделили бульона който използвате какъв е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В случая съм използвала пилешки бульон, който имах от варено пиле, но ако нямам използвам кубче бульон, който слагам във 550 мл вода до завиране. Поздрав.

      Изтриване

Zu-zu погачице