menu
!doctype>
неделя, 21 юни 2020 г.
Питка
Продукти:
200 мл прясно мляко
20 г прясна мая
1 с.л. захар
150 г кисело мляко
1 яйце
100 мл олио
680 г брашно
1 с.л. сол / равна /
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, кисело мляко, олио, леко разбито яйце и шупналата мая. Замесете меко тесто и веднага разделете на е една част от 700 г и една част около 500 г. Оформете топчета и покрийте. Оставете ги 15 мин.
Сложете лист хартия за печене на плота и поръсете с брашно. Без да примесвате тестото 700 г, го сложете в центъра на хартията. Разточете тестото в кръг, колкото е голяма хартията. В средата сложете голяма чиния 24 см. и по края разрязвате на ленти 1 см, в кръг. Започвате да плетете едно на ляво, едно на дясно, като всяко следващо започвате през едно. Краищата добре притискате, да се залепят. Прехвърлете заедно с хартията в тава 28 см. Останалото тесто разточете на 0,5 см. Вадете кръгове с чаша или форма 10 см. Редете по 4 кръга, като ги застъпвате леко. Навивате на руло и разрязвате на две. Редете розичките една до друга в средата на тавата.
Покрийте и оставете 20 мин. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
При такъв майстор и такава красота - какъв коментар? Прекрасно! Благодаря, че споделяте майсторлъка си!
ОтговорИзтриване