menu

събота, 20 юни 2020 г.

Домашен сок от кайсии, праскови, ябълки и моркови



Продукти:

1 кг ябълки 
1/2 кг кайсии 
1/2 кг праскови 
1/2 кг моркови 
5 г лимонтузу 
200 г захар 
4 л вода

Приготвяне:

Измити и обелени ябълки, нарежете на ситно. Обелете морковите и нарежете на ситно. Махнете костилките на прасковите и кайсиите и нарежете на ситно.
Сложете нарязаните плодове в голяма тенджера на котлона, добавете захар, лимонтузу и вода. Варете 20 мин на средна температура,  като от време на време разбърквате. 
През това време, сложете във фурната шишета и капачките на 100 градуса. 
Свареният  сок пасирайте с пасатор.
Горещ, пълнете в топлите шишета. Затваряйте с капачките,  като държите с кърпа. Увийте шишетата в одеяло,  до охлаждане. Съхранявайте на хладно и тъмно място. 

От дозата излизат, около 6 л сок.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com















Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. За мен е по добре да пия фреш сок

    ОтговорИзтриване
  2. Това не е ли нектарина,на такова ми прилича и да попитам 200гр захар не е ли малко за това количество,мога да добавя на вкус

    ОтговорИзтриване

Вкусна зимнина

Есента пристъпва все по-бързо и по-бързо, с кошницата си богата на плодове и зеленчуци. И някак си ни се иска да съхраним това богатство ...