menu
събота, 20 юни 2020 г.
Домашен сок от кайсии, праскови, ябълки и моркови
Продукти:
1 кг ябълки
1/2 кг кайсии
1/2 кг праскови
1/2 кг моркови
5 г лимонтузу
200 г захар
4 л вода
Приготвяне:
Измити и обелени ябълки, нарежете на ситно. Обелете морковите и нарежете на ситно. Махнете костилките на прасковите и кайсиите и нарежете на ситно.
Сложете нарязаните плодове в голяма тенджера на котлона, добавете захар, лимонтузу и вода. Варете 20 мин на средна температура, като от време на време разбърквате.
През това време, сложете във фурната шишета и капачките на 100 градуса.
Свареният сок пасирайте с пасатор.
Горещ, пълнете в топлите шишета. Затваряйте с капачките, като държите с кърпа. Увийте шишетата в одеяло, до охлаждане. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
От дозата излизат, около 6 л сок.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/12/2014 - 0 Comments
24/08/2014 - 1 Comments
25/05/2015 - 1 Comments
За мен е по добре да пия фреш сок
ОтговорИзтриванеТова не е ли нектарина,на такова ми прилича и да попитам 200гр захар не е ли малко за това количество,мога да добавя на вкус
ОтговорИзтриване