menu
неделя, 28 юни 2020 г.
Плодово кисело мляко
Продукти:
1.300 л прясно мляко / пастьоризирано /
200 г кисело мляко
90 г пудра захар
1 пакетче ванилова захар
35 г сухо мляко
Още:
Мармалад или 250 г плодове + 60 г захар / варите до получаване на гъста, плодова смес/
Приготвяне:
В съд на котолна сложете прясно мляко и загрейте, до 30-40 градуса. Махнете от котлона.
Ако е домашно прясното мляко, първо го сварете и след това охладет,е до 30-40 градуса.
В съд смесете кисело мляко, пудра захар, ванилова захар и сухо мляко. Разбъркайте и към получената смес сипете 2-3 черпака от зягряното прясно мляко. Получената смес сипете към останалато прясно мляко и разбъркайте.
В подходящи чашки или бурканчета на дъното сипете по 1-2 с.л. мармалад. Разпределете по дъното и наливате от прясното мляко почти до горе. Чашките редите в голяма и дълбока тава. Налейте топла вода да покрива 3/4 от чашките или бурканчетата. Сложете във фурната на 50 градуса, за 2 часа. Изавдете от фурната, подсушете и оставете в хладилник до охлаждане.
Може да използвате шоколад, бисквити, пресни плодове и др.
Ако нямате термометър, градусите определяте, така както си топнете пръста в млякото. Трябва да е достатъчно топло и да не Ви
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/04/2015 - 3 Comments
17/09/2015 - 0 Comments
22/03/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар