menu

неделя, 28 юни 2020 г.

Плодово кисело мляко


Продукти:

1.300 л прясно мляко / пастьоризирано /
200 г кисело мляко 
90 г пудра захар 
1 пакетче ванилова захар 
35 г сухо мляко 

Още:

Мармалад или 250 г плодове + 60 г захар / варите до получаване на гъста, плодова смес/

Приготвяне:

В съд на котолна сложете прясно мляко и загрейте, до 30-40 градуса. Махнете от котлона.
Ако е домашно прясното мляко,  първо го сварете и след това охладет,е до 30-40 градуса. 
В съд смесете кисело мляко,  пудра захар,  ванилова захар и сухо мляко. Разбъркайте и към получената смес сипете 2-3 черпака от зягряното прясно мляко. Получената смес сипете към останалато прясно мляко и разбъркайте.
В подходящи чашки или бурканчета на дъното сипете по 1-2 с.л. мармалад. Разпределете по дъното и наливате от прясното мляко почти до горе. Чашките редите в голяма и дълбока тава. Налейте топла  вода да покрива 3/4 от чашките или бурканчетата. Сложете във фурната на 50 градуса,  за 2 часа. Изавдете от фурната,  подсушете и оставете в хладилник до охлаждане. 

Може да използвате шоколад,  бисквити,  пресни плодове и др.
Ако нямате термометър,  градусите определяте,  така както си топнете пръста в млякото. Трябва да е достатъчно топло и да не Ви 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице