menu
сряда, 15 юли 2020 г.
Питка
Продукти:
3 яйца
250 мл прясно мляко
1 с.л. захар
40 г прясна мая
50 мл олио
1 с.л. сол / равна /
Около 760 г брашно за меко тесто
Още:
1 яйца за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, леко разбити яйца, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 11 части от по 90 г и оформете топчета, а останалото тесто разделете на 5 равни части и оформете топчета.
Всяко топче от по 90 г, разточвате на малка кръгла кора, 12 см. С дървено шишче притискате от двете страни, като на снимката по долу. При всяко притискане, трябва да осетите плота. Обръщате на обратно и завивате, като кифлички и от двете страни равномерно , като трябва да се срещнат в средата. Крайщата прищипвате. По същия начин оформете още едно топче, допрете едно до друго и прищипете заедно и в двата края. Редете в тава 30 см. По този начин оформете 5 части и останалото топче 90 г постовете в средата. Малките топчета, сложете по края между формите. Покрийте и оставете да втаса.
Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/11/2017 - 6 Comments
17/09/2017 - 0 Comments
05/08/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар