menu
!doctype>
неделя, 12 юли 2020 г.
Мини банички
Продукти:
480-500 г брашно
1 ч.л. сол
250 мл вода
Още:
125 г масло на стайна температура
250 г сирене + 1 яйце
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне:
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол , вода и замесете меко тесто. Веднага разделете на 4 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете 10 мин.
Всяко топче, разточете на кръгла кора 25 см. Редете ги една върху друга, като между тях мажете с меко масло/ цялото количество масло между трите кори/, на последната четвърта, не мажете с масло. Покрийте и оставете, още 10 мин.
Разточете още малко / примерно до 40 см /, прихлупете на две и след това на още две. Покрийте и оставете, за още 10 мин.
През това време, в съд натрошете сирене и добавете 1 яйце.
Включете фурната на 250 градуса.
Разточете тетстото на голяма , тънка правоъгълна кора. Разрежете на квадратче 10/ 10 см. В средата на всяко добавете сирене с яйце. Събирате четирите края и овалвате между дланове, за да се образува топче. Редите в тава с хартия за печене. Намажете с леко разбито яйце, посипете със сусам и печете в загряна фурна, до хубав кафеникав цвят.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасни и обяснени обстойно рецепти. Колкото рецепти съм използвала винаги стават сполучливи. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня , правя много от рецептите ви и досега винаги се получават , но сега при финалното разточване на голямата кора много ми лепнеше тестото и поръсих малко брашно по плота и точилката и накрая след като ги изпекох , баничките станаха доста твърди. Къде греша, повече ми е брашното или някъде другаде бъркам? Извинете за претеснението и благодаря предварително.
ОтговорИзтриване