menu

неделя, 12 юли 2020 г.

Мини банички


Продукти:

480-500 г брашно 
1 ч.л. сол
250 мл вода

Още:

125 г масло на стайна температура 

250 г сирене + 1 яйце 

1 яйце за намазване 
Сусам за поръсване 

Приготвяне:

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол , вода и замесете меко тесто. Веднага разделете на 4 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете 10 мин.
Всяко топче, разточете на кръгла кора  25  см. Редете ги една върху друга,  като между тях мажете с меко масло/ цялото количество масло между трите кори/, на последната четвърта,  не мажете с масло. Покрийте и оставете, още 10 мин. 
Разточете още малко / примерно до 40 см /, прихлупете на две и след това на още две. Покрийте и оставете,  за още 10 мин. 
През това време,  в съд натрошете сирене и добавете 1 яйце.
Включете фурната на 250 градуса. 
Разточете тетстото на голяма , тънка правоъгълна кора.  Разрежете на квадратче 10/ 10 см. В средата на всяко добавете  сирене с яйце. Събирате четирите края и овалвате между дланове,  за да се образува топче. Редите в тава с хартия за печене. Намажете с леко разбито яйце, посипете със сусам и печете в загряна фурна,  до хубав кафеникав цвят. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




















Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Боряна Луканова16 юли 2020 г. в 14:09

    Прекрасни и обяснени обстойно рецепти. Колкото рецепти съм използвала винаги стават сполучливи. Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Ваня , правя много от рецептите ви и досега винаги се получават , но сега при финалното разточване на голямата кора много ми лепнеше тестото и поръсих малко брашно по плота и точилката и накрая след като ги изпекох , баничките станаха доста твърди. Къде греша, повече ми е брашното или някъде другаде бъркам? Извинете за претеснението и благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице