menu

събота, 18 юли 2020 г.

Зимна салата с боб


Продукти:

1 кг боб
1 кг червени чушки
1 кг домати 
100 г чесън / 3 големи глави  /
1 голяма връзка магданоз 
2 с.л. захар 
3 с.л. сол
250 мл оцет
200 мл олио 

Приготвяне:

От предната вечер,  сложете боба във вода.
На другия ден сварете боба,  изцедете от водата и оставете настрани. 
Докато варите боба:
Нарежете чушки на тънки лентички. 
Нарежете доматите по същия начин.
Обелете чесън и го нарежете на филийки.
Нарежете на ситно магданоз.
Сложете във фурната на 100 градуса,  4 чисти буркана от 700 мл. и капачките, върху тава с хартия за печене. 
В голяма тенджера на котлона сложете  нарязаните чушки,  домати и олио. Пържете на бавен огън от 20 до 40 мин., или докато не омекнат чушките и се изпари леко течноста. Добавете сол, захар, оцет,  чесън, магданоз. Разбъркайте и добавете боба. Отново разбъркайте и махнете от котлона. Сипвайте в стерилизираните буркани и затваряте с капачките,  като държите с кърпи. Обърнете на долу и оставете да се охладят. Съхранявайте на хладно и тъмно място. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вкусна зимнина

Есента пристъпва все по-бързо и по-бързо, с кошницата си богата на плодове и зеленчуци. И някак си ни се иска да съхраним това богатство ...