menu
!doctype>
събота, 18 юли 2020 г.
Зимна салата с боб
Продукти:
1 кг боб
1 кг червени чушки
1 кг домати
100 г чесън / 3 големи глави /
1 голяма връзка магданоз
2 с.л. захар
3 с.л. сол
250 мл оцет
200 мл олио
Приготвяне:
От предната вечер, сложете боба във вода.
На другия ден сварете боба, изцедете от водата и оставете настрани.
Докато варите боба:
Нарежете чушки на тънки лентички.
Нарежете доматите по същия начин.
Обелете чесън и го нарежете на филийки.
Нарежете на ситно магданоз.
Сложете във фурната на 100 градуса, 4 чисти буркана от 700 мл. и капачките, върху тава с хартия за печене.
В голяма тенджера на котлона сложете нарязаните чушки, домати и олио. Пържете на бавен огън от 20 до 40 мин., или докато не омекнат чушките и се изпари леко течноста. Добавете сол, захар, оцет, чесън, магданоз. Разбъркайте и добавете боба. Отново разбъркайте и махнете от котлона. Сипвайте в стерилизираните буркани и затваряте с капачките, като държите с кърпи. Обърнете на долу и оставете да се охладят. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар