menu

неделя, 19 юли 2020 г.

Пилаф с фиде


Продукти:

250 г ориз / Басмати в случая /
50 г фиде
5 с.л. олио 
40 г масло 
700 мл вода  / пилешки,  телешки бульон/
Сол на вкус 

Приготвяне:

В съд на котлона добавете олио и фиде. Зъпържете на ниска температура с непрекъснато разбъркване,  докато фидето получи хубав,  кафеникав цвят. Добавете добре изимит и изцеден ориз,  масло. Разбъркайте и сипете вода  или бульон. Ако използвате вода , добавете и сол,  но ако използвате бульон внимавайте. Похлупете и варете на бавен огън,  около 15 мин, или докато не се изпари водата. Готовия пилаф, оставете 30 мин похлупен. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com












Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице