menu
неделя, 5 юли 2020 г.
Кифли " Снежана "
Продукти:
3 яйца
100 г захар
250 мл прясно мляко
40 г мая
50 мл олио
Кората на един лимон
Брашно за меко тесто / забравих да измеря, но около 800 г /
Още:
Мармалад, Нутела, локум, тахан халва....
1 яйце за намазване
Захар за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, 1 с.л от захарта и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне.
В съд за месене добавете яйца, останалата захар, лимонова кора, олио, шупналата мая и разбъркайте. Добавяйте брашно, до завесване на меко тесто. Намажете тестото с малко олио и оставете покрито да втаса.
Втасалото тесто разделете на 2 равни части. Всяка разточете на голям кръг, разрежете на 12 равни части и оформете кифлички по стандартният начин с плънка по желание. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Оставете кифличките да втасат, намажете с леко разбито яйце, поръсете със захар и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
От старият тефтер на прабаба.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 02/03/2015 - 3 Comments
- 02/05/2019 - 18 Comments
- 19/11/2014 - 0 Comments
Здравейте, може ли да заменим маята със суха и какво количество да бъде?
ОтговорИзтриване14 г суха мая използвайте.
ОтговорИзтриване