menu

неделя, 5 юли 2020 г.

Кифли " Снежана "


Продукти:

3 яйца 
100 г захар 
250 мл прясно мляко 
40 г мая
50 мл олио 
Кората на един лимон 
Брашно за меко тесто  / забравих да измеря, но около 800 г /

Още:

Мармалад,  Нутела, локум,  тахан халва....
1 яйце за намазване 
Захар за поръсване 

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете мая, 1 с.л от захарта и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне. 
В съд за месене добавете яйца, останалата захар,  лимонова кора,  олио,  шупналата мая и разбъркайте. Добавяйте брашно,  до завесване на меко тесто. Намажете тестото с малко олио и оставете покрито да втаса.
Втасалото тесто разделете на 2 равни части. Всяка разточете на голям кръг, разрежете на 12 равни части и оформете кифлички по стандартният начин с плънка по желание. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Оставете кифличките да втасат, намажете с леко разбито яйце,  поръсете със захар и печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com











От старият тефтер на прабаба.
Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Здравейте, може ли да заменим маята със суха и какво количество да бъде?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице