menu
!doctype>
петък, 3 юли 2020 г.
Шам пита
Продукти за блата :
2 яйца
Шипка сол
40 г захар
2 с.л. олио
2 с.л. прясно мляко
40 г брашно
Продукти за има крем:
7-8 бр белтъка / 260 г /
160 мл вода
550 г захар
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с щипка сол и добавете постепено захар и разбивайте, докато се розтопи. Добавете един по един жълтъците, олио, прясно мляко, като след всяко добавяне разбърквате. Към получената смес добавете и брашно, като разбъркате с шпатула. Сипете в тава 26-16 см, с хартия за печене на дъното и изравнете. Печене в загряна фурна, около 10-12 мин или до готовност.
През това време, сложете на котлона захар и вода. Варете 10 мин след завиране или ако имате термометър, до достигане на 120 градуса.
Докато се вари сиропа, в голяма метална купа разбивайте белтъците. След готовност на сиропа, сипвайте го на тънка струйка, като постоянно разбивате с миксер. Продължавате да разбивате около 15 мин, или докато усетите, че купата започва да се охлажда от външната страна.
Вече охладения блат сложете върху поднос, от горе крема и изравнете от горе и странично.
По желание, правете въртеливи движения с дървено шишче по крема и след това с кухненска горелка. Охладете няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар