menu
вторник, 30 юни 2020 г.
Желе бонбони
Продукти:
1.500 л вода
1 кг захар
125 г царевично нишесте
1 ч.л. лимонтузу
2 белтъка
Есенция
Сладкарски бои
Захар за овалване
Приготвяне:
В тенджера на котлона сложете 1 л от водата. В останалите 500 мл вода добавете захар и нишесте. Разбъркайте хубаво, за да не останат бучки. Получената смес сипете във врящата вода и бъркайте непрекъснато 40 мин, на слаб огън. След това, добавете лимонтузу и продължете да бъркате още 30-40 мин на слаб огън. Готово е след, като оставя следа по дъното на тенджерата.
Махнете от котлона и разделете сместа на 4 равни части, като 1 част остава в тенджерата и нея я върнете на котлона на минималната степен или изключен котлон. В останалите 3 части добавете есенция на вкус и боя, до желания цвят.
Всяка смес сипите върху найлонова кесия, която предварително е намазана с олио. Оформете правоъгълник 0,3 см. По същия начин и останалите две.
Веднага разбийте белтъците. Махнете тенджерата от котлона и добавете белтъците. Разбъркайте, до съединяване. Получената смес разпределете върху 3 вида желе и оставете да се охлади. Всяко, навивате на руло, като се стремите от началото на рулото да не остане разстояние при завиването защото при рязане ще има дупка. Режете на парчета с намазан нож с олио. Всяко, овалвате в захар.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор:https://domacirecepti.net/zele-bombone-recept/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 12/11/2017 - 3 Comments
- 09/02/2019 - 1 Comments
- 05/04/2016 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар