menu

вторник, 30 юни 2020 г.

Желе бонбони



Продукти:
1.500 л вода
1 кг захар
125 г царевично нишесте 
1 ч.л. лимонтузу 
2 белтъка

Есенция
Сладкарски бои
Захар за овалване 

Приготвяне:

В тенджера на котлона сложете 1 л от водата. В останалите 500 мл вода добавете захар и нишесте. Разбъркайте хубаво, за да не останат бучки. Получената смес сипете във врящата вода и бъркайте непрекъснато 40 мин, на слаб огън. След това, добавете лимонтузу и продължете да бъркате още 30-40 мин на слаб огън. Готово е след,  като оставя следа по дъното на тенджерата. 
Махнете от котлона и разделете сместа на 4 равни части,  като 1 част остава в тенджерата и нея я върнете на котлона на минималната степен или изключен котлон. В останалите 3 части добавете есенция на вкус и боя, до желания цвят. 
Всяка смес сипите върху найлонова кесия,  която предварително е намазана с олио. Оформете правоъгълник 0,3 см. По същия начин и останалите две. 
Веднага разбийте белтъците. Махнете тенджерата от котлона и добавете белтъците. Разбъркайте,  до съединяване. Получената смес разпределете върху 3 вида желе и оставете да се охлади. Всяко, навивате на руло,  като се стремите от началото на рулото да не остане разстояние при завиването  защото при рязане ще има дупка. Режете на парчета с намазан нож с олио. Всяко,  овалвате в захар. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com






























Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Извор:https://domacirecepti.net/zele-bombone-recept/

Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице