menu
!doctype>
събота, 1 август 2020 г.
Патладжан в сметанов сос
Продукти:
3 големи патладжана
1 голяма глава лук
Сол
Чер пипер
1 голяма глава чесън
250 г заквасена сметана
Копър или магданоз
5 с.л. олио
Приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета, посолете и разбъркайте. Оставете 15 мин, след това се измива и подсушава.
В голям тиган с капак, сложете 5 с.л. олио, ситно нарязан лук и патладжана. Пържете до омекване, на силна температура похлупен с капак, като от време на време разбърквате. След като омекне и леко се запържи, добавете сол, чер пипер на вкус, ситно нарязан чесън, копър и заквасена сметана. Разбъркайте и веднага махнете от котлона. Серверайте топло или студено.
Така приготвен, може да сервирате, като основно ядене, предястие, мезе или гарнитура.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар