menu

събота, 1 август 2020 г.

Патладжан в сметанов сос


Продукти:

3 големи патладжана 
1 голяма глава лук 
Сол
Чер пипер 
1 голяма глава чесън 
250 г заквасена сметана 
Копър или магданоз 
5 с.л. олио 

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кубчета,  посолете и разбъркайте. Оставете 15 мин, след това се измива и подсушава. 
В голям тиган с капак,  сложете 5 с.л. олио,  ситно нарязан лук и патладжана. Пържете до омекване,  на силна температура похлупен с капак, като от време на време разбърквате. След като омекне и леко се запържи,  добавете сол, чер пипер на вкус,  ситно нарязан чесън, копър и заквасена сметана. Разбъркайте и веднага махнете от котлона. Серверайте топло или студено. 

Така приготвен, може да сервирате,  като основно ядене,  предястие,  мезе или гарнитура. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com














Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • ПЯСЪК ТОРТА13/10/2014 - 0 Comments
  • Експлозия от ароматно тесто, кашкавал, моцарела и вкусна заливка.31/03/2016 - 6 Comments
  • Многолистна погача със сирене 11/03/2022 - 0 Comments