menu

вторник, 29 септември 2020 г.

Възелчета с пармезан и чесън


Продукти :

200 мл вода
60 мл прясно мляко 
3 с. л. зехтин
1 с. л. захар 
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая / 7 гр /
Около 450 г брашно за меко тесто 

Още :

30 г масло
2 с. л. зехтин 
Ситно нарязан магданоз 
2 скилидки чесън 
Сол на вкус 

100 г настърган пармезан 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топла вода, топло прясно мляко, зехтин и замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разелете на 12 равни частни. От всяка част, направете фитил и вържете на възел. Редете в тава с хартия за печене оставете 20 мин. Печете на 200 градуса, до готовност. 
През това време в купичка смесете разтопено масло, зехтин, сол, пасиран чесън, и много ситно нарязан магданоз. С получената смес намажете обилно, току що изпечените възелчета. Веднага оваляйте от всички страни в пармезан. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице