menu
вторник, 29 септември 2020 г.
Възелчета с пармезан и чесън
Продукти :
200 мл вода
60 мл прясно мляко
3 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая / 7 гр /
Около 450 г брашно за меко тесто
Още :
30 г масло
2 с. л. зехтин
Ситно нарязан магданоз
2 скилидки чесън
Сол на вкус
100 г настърган пармезан
Приготвяне :
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топла вода, топло прясно мляко, зехтин и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разелете на 12 равни частни. От всяка част, направете фитил и вържете на възел. Редете в тава с хартия за печене оставете 20 мин. Печете на 200 градуса, до готовност.
През това време в купичка смесете разтопено масло, зехтин, сол, пасиран чесън, и много ситно нарязан магданоз. С получената смес намажете обилно, току що изпечените възелчета. Веднага оваляйте от всички страни в пармезан.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/02/2018 - 2 Comments
05/11/2017 - 8 Comments
11/11/2016 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар