menu
неделя, 4 октомври 2020 г.
Щрудел с бутер тесто и ябълки
Продукти :
2×275 г бутер тесто
800 г обелени и настъргани ябълки
Сока на 1 лимон
100 г масло
100 г галета
120 г захар
Шепа стафиди
Канела на вкус
Още :
1 яйце за намазване
Пудра захар за поръсване
Приготвяне :
Обелете ябълките и ги настържете на едрото на рендето. Посипете с лимонов сок и оставете настрани.
Включете фурната на 220 градуса.
В тиган на котлона добавете масло, и след като се разтопи добавете галета и захар. Бъркайте, докато не започне да променя цвета си и махнете от котлона. Добавете стафиди, канела на вкус и ябълките, като предварително ги изстисквате от течността. Разбъркайте.
Отворете едното тесто и по дългата част сложете половината от сместа с ябълки. Заедно с хартията прихлупвате и притискате по краищата да се затвори. Останалата част тесто, разрязвате на ленти и усуквате. Отново надигате с хартията и прихлупвате. Заедно с хартията прхвърлете в тавата на фурната. По същия начин пригответе останалото тесто. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/05/2020 - 0 Comments
03/06/2015 - 0 Comments
19/08/2014 - 2 Comments
Няма по-ясни и точни рецепти от тези на Ваня. Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеВсички рецепти освен че са много точни като грамаж са придружени с толкова добре направени снимки на последователност, изглеждащи прекрасно и вкусно неща.Много от рецептите съм изпробвала и винаги са ставали чудесни. Адмирации!
ОтговорИзтриванеМожели да се замени интер тестото
ОтговорИзтриванеНаправих го. Ванче, много, много вкусен щрудел. Благодаря за поредната твоя рецепта!
ОтговорИзтриванеКатя