menu

неделя, 4 октомври 2020 г.

Щрудел с бутер тесто и ябълки



Продукти :

2×275 г бутер тесто 
800 г обелени и настъргани ябълки 
Сока на 1 лимон
100 г масло 
100 г галета 
120 г захар
Шепа стафиди 
Канела на вкус 

Още :
 
1 яйце за намазване 
Пудра захар за поръсване 

Приготвяне :

Обелете ябълките и ги настържете на едрото на рендето. Посипете с лимонов сок и оставете настрани. 
Включете фурната на 220 градуса. 
В тиган на котлона добавете масло, и след като се разтопи добавете галета и захар. Бъркайте, докато не започне да променя цвета си и махнете от котлона. Добавете стафиди, канела на вкус и ябълките, като предварително ги изстисквате от течността. Разбъркайте. 
Отворете едното тесто и по дългата част сложете половината от сместа с ябълки. Заедно с хартията прихлупвате и притискате по краищата да се затвори. Останалата част тесто, разрязвате на ленти и усуквате. Отново надигате с хартията и прихлупвате. Заедно с хартията прхвърлете в тавата на фурната. По същия начин пригответе останалото тесто. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна, до готовност. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




















Авторска рецепта. 



Vanya_Djordjevich_signature

4 коментара:

  1. Няма по-ясни и точни рецепти от тези на Ваня. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Всички рецепти освен че са много точни като грамаж са придружени с толкова добре направени снимки на последователност, изглеждащи прекрасно и вкусно неща.Много от рецептите съм изпробвала и винаги са ставали чудесни. Адмирации!

    ОтговорИзтриване
  3. Можели да се замени интер тестото

    ОтговорИзтриване
  4. Направих го. Ванче, много, много вкусен щрудел. Благодаря за поредната твоя рецепта!
    Катя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице