menu
неделя, 11 октомври 2020 г.
Сладкиш с плодове и заквасена сметана
Продукти :
250 гр брашно
100 г захар
1 пакетче ванилова захар
7 г бакпулвер
80 г масло
1 яйце
50 г заквасена сметана
За крема :
500 мл прясно мляко
150 г захар
80 г нишесте с вкус ванилия / пудинг ванилия /
800 г заквасена сметана
За плодов крем:
500 г замразени плодове
3 с. л. захар
40 г нишесте с вкус ванилия / пудинг ванилия /
100 мл вода или сок
Приготвяне :
В купа смесете брашно, захар, ванилова захар, бакпулвер, яйце, масло на кубчета и заквасена сметана. Замесете меко тесто и разточете на кръг, достатъчен да покрие дъното и стените на форма за торта 26-28 см. Прхвърлете тестото във форма за торта, която предварително сте намазали с олио и посипали с брашно или покрили с хартия за печене. Оставете в хладилника.
Включете фурната на 180 градуса с вентилатор.
В тенджера на котлона сипете 400 мл от прясното мляко и оставете да заври. В останалите 100 мл прясно мляко, добавете нишесте / пудинг /, и захар. Сипете получената смес във врящото мляко, като заври махнете от котлона. Веднага добавете заквасена сметана и разбъркайте. Крема сипете във формата за торта. Печете в загряна фурна 30 мин.
На половината на печенето, сложете тенджера на котлона със замразени плодове и захар. Варете 5 мин, след завиране. В 100 мл вода или сок по Ваш избор, разтворете нишесте ванилия или пудинг ванилия. Сипете сместа в тенжерата с плодовете. След като заври отново и направи първото " балонче ", махнете от котлона.
Извадете готовият сладкиш от фурната и веднага сипете топлия, плодов крем. Охладете на стайна температура, а след това в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Извор:https://www.pinterest.at/pin/804244445932557259/sent/?invite_code=ea664eb4212a479c84101cda320a237a&sender=346495902489313402&sfo=1
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/12/2015 - 2 Comments
09/09/2017 - 14 Comments
28/05/2020 - 1 Comments
Може ли вместо замразени плодове да се използва конфирюр от сини сливи и как ще се промени технологията?
ОтговорИзтриване